Категорія
Новини
Дата

Tinder планує піти з Росії до 30 червня

Власник Tinder, компанія Match Group, заявила, що піде з Росії до 30 червня, пославшись на необхідність захисту прав людини, пише Reuters. Американська техкомпанія стане черговою фірмою, яка залишить ринок РФ після її вторгнення в Україну.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми віддані захисту прав людини, – йдеться у щорічному звіті Match Group. – Наші бренди роблять кроки з обмеження доступу до своїх послуг в Росії і завершать свій вихід з російського ринку до 30 червня 2023 року».
  • Match, чиї бренди включають додатки для знайомств, такі як Tinder, Hinge та PlentyOfFish, зробив кілька публічних заяв про свою діяльність у Росії, але у березні 2022 року відзначив негативний вплив на свій європейський бізнес.
  • Акціонер компанії Friends Fiduciary Corp. заявив, що компанія Match подала приклад іншим, повʼязавши своє рішення із ризиками для прав людини, з якими стикається український народ.
  • Європейське поліцейське агентство Європол заявило у вересні, що програми для знайомств були серед онлайн-платформ, «захоплених» окремими особами з метою торгівлі людьми, привертаючи увагу до тяжкого становища українських біженців.
  • Виконавчий директор Friends Fiduciary Джефф Перкінс сказав Reuters, що у бізнесу були вагомі причини покинути Росію: «Недобре, щоб надійний бренд продовжував свою діяльність у країні, де глава держави був звинувачений Міжнародним кримінальним судом».

Контекст

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна, звинувативши його у воєнному злочині, повʼязаному із незаконною депортацією сотень дітей із України.

Головний прокурор Карім Хан публічно заявив про свій намір порушити справу щодо незаконної передачі дітей до Росії або на окуповані території України. Він додав, що ця справа є пріоритетом для його слідчих. У звіті, опублікованому в лютому Єльським університетом і програмою зі спостереження за конфліктами Держдепартаменту США, йдеться, що не менш ніж 6000 дітей з України утримуються загалом у 43 таборах у Росії, причому фактична кількість вважається більшою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні