Категорія
Новини
Дата

Шмигаль анонсував «Доступну іпотеку» з 1 жовтня. Програму запустять для чотирьох категорій українців

Уряд планує запустити програму іпотеки під 3% річних для військових, лікарів, вчителів і науковців з 1 жовтня. Про це на засіданні уряду повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Програма «Доступна іпотека» запрацює для чотирьох категорій громадян. Зокрема, для військовослужбовців за контрактом та працівники сектору безпеки та оборони, медиків, вчителів та педагогічних працівників, а також для науковців, йдеться у повідомленні уряду.
  • Ставка за іпотекою становитиме 3%, її термін – до 20 років. Мінімальний початковий внесок – 20% від вартості житла.
  • З наступного року програму розраховують поширити на всіх українців, які потребують покращення житлових умов. Ставка становитиме 7% річних.
  • «Нова масштабна програма іпотеки дозволить активізувати нове будівництво та суттєво сприятиме відновленню економіки», — заявив Шмигаль. 

Контекст

З 1 березня 2021 року в Україні діє державна програма «Доступна іпотека 7%». Серед основних умов програми «Доступна іпотека 7%» – перший внесок в розмірі 15% і термін виплати до 20 років. Предмет іпотеки має бути прийнято в експлуатацію не пізніше 2018 року, а його вартість не перевищувати 2,5 млн грн.

У грудні 2021 року президент Володимир Зеленський анонсував програму кредитування «Українська мрія». Вона мала передбачати кредит за ставкою 5% у гривні для придбання власної нерухомості в новому житлі, електромобіля та здобуття освіти або зміни професії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні