Категорія
Новини
Дата

Швейцарська Glencore не продовжуватиме угоду на $16 млрд із «Русалом» щодо купівлі алюмінію

Швейцарська компанія Glencore вирішила не продовжувати угоду на $16 млрд із російським «Русалом» щодо купівлі алюмінію, термін якої спливає у 2024 році. Про це повідомив Bloomberg гендиректор трейдера Гері Нейгл.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У березні 2022 року Glencore пообіцяла дотримуватись діючих контрактів, але зазначила, що погодиться на новий бізнес з РФ тільки в тому випадку, якщо про це її попросять уряди. 
  • «Це правильний вчинок», – наголосив Нейгл. Він запевнив, що Glencore не потрібна нова угода з Росією з огляду на рекордний прибуток $6,4 млрд у 2022 році. Проте визнав, що позиція Glencore може змінитися залежно від того, як розвиватиметься ситуація в Україні.
  • «Якщо завтра в Україні буде мир і не буде заперечень проти компаній, які ведуть бізнес з Росією, то так, ми братимемо участь», – сказав Нейгл.

Контекст

Угоду на $16 млрд, у межах якої «Русал» зобовʼязався продавати Glencore третину алюмінію, було підписано у 2020 році. Вона розрахована до 2024-го з можливістю продовження до 2025 року. 

Угода дозволяла Glencore зберігати статус домінуючого світового трейдера алюмінію, оскільки, на відміну від багатьох інших сировинних товарів, таких як мідь та вугілля, трейдер не має власних видобувних активів.

Glencore досі володіє 10,6% акцій материнської компанії «Русала» EN+ Group International PJSC. Раніше компанія заявляла, що в нинішніх умовах «немає реалістичного способу вийти».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні