Силовики обшукували інвестпартнерів Ігоря Мазепи по газовому родовищу на Львівщині /надано пресслужбою
Категорія
Новини
Дата

Силовики обшукували інвестпартнерів Ігоря Мазепи по газовому родовищу на Львівщині

надано пресслужбою

Власник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа повідомив про обшуки у колег та партнерів по інвестиції в Майницьке газове родовище, сказано у дописі інвестбанкіра у соцмережах. За його словами, йдеться про майнову суперечку між теперішнім і колишнім власниками родовища.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Мазепа підтвердив Forbes, що обшуки відбуваються через Майницьке газове родовище, попередньо під час обшуку були вилучені гроші. Про яку суму йдеться – він не уточнив.
  • Бізнесмен заявив, що його викликають на допит як свідка.
  • За словами Мазепи, силовики прийшли з обшуками до колег та партнерів на Київщині та Львівщині по інвестиції в Майницьке газове родовище.
  • «Силові структури дуже зацікавилися майновими суперечками між двома приватними компаніями – теперішнім і колишнім власниками родовища. Настільки, що влаштували свій штурм за ініціативою приватної компанії», – написав Мазепа.
  • Інвестбанкір додав, що йдеться про «господарську справу, яку вже розглядав суд та виніс своє рішення».

Контекст

Інвестгрупа Concorde Capital спільно з партнерами наприкінці січня 2021 року придбала ліцензію на видобуток газу на ділянці площею 79 кв. км на Львівщині. Згідно з держреєстром, голова Concorde Capital Ігор Мазепа разом з Іваном Олійником та Олегом Ведмідем у частках 40:30:30 стали власниками ТОВ «Навігатор Майницьке» через ТОВ «Села Енерджі» (обидва – Київ), писало агентство «Інтерфакс-Україна».

Відповідно до реєстру спецдозволів на користування надрами, «Навігатор Майницьке» має дозвіл до 2036 року на геологічне вивчення, зокрема дослідно-промислову розробку Майницької площі вуглеводнів (16 км на схід від міста Самбір) із подальшим видобутком нафти та газу.

У жовтні 2022 року Мазепа розповідав Forbes, що газовий бізнес ще не вийшов на промислове виробництво. «Однією з проблем є відсутність в Україні належної компетенції у місцевого персоналу. Західні компанії, які приносили знання та технології в Україну, не пускають сюди своїх фахівців та не завозять обладнання через війну», – говорив він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні