SkyUp /Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

SkyUp запускає повноцінну авіакомпанію у ЄС

SkyUp Фото Анна Наконечна

Українська SkyUp відкрила авіакомпанію у Європейському Союзі, що дозволить їй розширити діяльність у країнах Європи, пише avianews.com

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія зареєструвала дочірнє підприємство SkyUp MT на Мальті, яке вже отримало сертифікат експлуатанта (AOC), ліцензію на виконання рейсів (AOL) і сертифікат організації з підтримки льотної придатності (CAMO), повідомили у SkyUp.
  • Цей пакет документів дозволяє SkyUp MT розпочати польоти як повноцінній авіакомпанії ЄС і скористатися перевагами «відкритого неба». 
  • Законодавство ЄС передбачає, що авіакомпанія з європейським сертифікатом може виконувати рейси у будь-яких напрямах у межах ЄС без обмежень. SkyUp планує сформувати власну польотну програму в ЄС.
  • У флоті SkyUp MT поки що один авіалайнер – 189-місний Boeing 737-800 2011 року випуску, який отримав реєстрацію 9H-SAU.
  • SkyUp збирається розширити флот свого підрозділу на Мальті до кінця 2023 року. Планується, що це будуть повітряні судна за новими контрактами, а не з флоту SkyUp. 

Контекст

До 24 лютого 2022-го SkyUp встигла перевезти в Європу 10 з 11 своїх літаків. Останній літак також був у польоті, він вже 20 хвилин пролетів із Борисполя в напрямку Кишинева, але «Украерорух» видав NOTAM, і компанія отримала наказ повернутися. Тож цей літак перебував у Борисполі і там обслуговувався.

У квітні цього року SkyUp евакуювала свій останній літак з київського аеропорту Бориспіль.

Пасажиропотік SkyUp у 2022-му впав у 2,3 раза і склав близько 1,1 млн осіб.

Наразі SkyUp працює на умовах мокрого лізингу – здає літаки з екіпажами іншим авіакомпаніям.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні