Категорія
Новини
Дата

Союзників України не вразив «План перемоги» Зеленського – Bloomberg

1 хв читання

Володимир Зеленський під час робочої поїздки в США. 23 вересня 2024 року /Офіс президента України

Володимир Зеленський під час робочої поїздки в США. 23 вересня 2024 року Фото Офіс президента України

«План перемоги», який президент України Володимир Зеленський обговорює у Нью-Йорку, не містить проривних позицій, щоб суттєво вплинути на хід війни. Про це пише Bloomberg з посиланням на чиновників західних країн. Дехто із союзників навіть пропонує домовлятися з Путіним.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Деталі

  • План Зеленського не має чогось особливо нового, і він не обіцяє прориву, сказав співрозмовник, знайомий з обговореннями, які президент України вів з іноземними лідерами в кулуарах Генасамблеї ООН. Інший співрозмовник назвав його «списком побажань».
  • Щонайменше один із союзників України припустив, що настав час для нової спроби вийти на Путіна з пропозиціями з боку або Зеленського, або когось з інших лідерів. Обговорюється можливість звернутися до Путіна безпосередньо напередодні саміту G20, запланованого на листопад у Бразилії.
  • Західні країни починають турбуватися про свою безпеку, оскільки Росія продовжує нарощувати виробництво озброєнь, що може вплинути не тільки на Україну, зазначає агентство. 

Контекст

27 серпня 2024 року Володимир Зеленський анонсував, що в межах свого візиту до США у вересні 2024 року має презентувати документ, який амбітно схарактеризував як «План перемоги». З планом ознайомлять чинного президента США Джозефа Байдена, а також кандидатів у президенти від двох партій – Камалу Гарріс і Дональда Трампа. Більше про це читайте тут.

За даними The Times, план Зеленського включає гарантії безпеки для України з боку західних країн, «аналогічні пакту про взаємну оборону під час вступу до НАТО», міжнародну фінансову допомогу для відновлення економіки, постачання сучасних озброєнь від Заходу, продовження операції ЗСУ в Курській області. План буде максималістським і концептуальним, а не детально опрацьованим, говорив Bloomberg високопоставлений чиновник США.

Сам Зеленський сказав в інтервʼю NBC News, що в ньому буде пʼять пунктів: «Чотири – це те, що нам необхідно, і один – це після війни».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд