Категорія
Новини
Дата

SpaceX оголосила про запуск Starlink Aviation. У літаках інтернет від Ілона Маска зʼявиться у 2023 році

Американська компанія SpaceX оголосила про запуск нового сервісу Starlink Aviation. На літаках, які оснащені авіаційними терміналами Starlink, зʼявиться доступ до інтернету зі швидкістю до 350 Мбіт/с, пише The Verge.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Сервіс планується запустити у 2023 році. Супутниковий інтернет у літаках буде доступний під час виїзду на злітно-посадкову смугу, зльоту, польоту над землею та водою, а також приземлення із затримкою лише 20 мс, зазначили у SpaceX. 
  • Інтернету Starlink Aviation буде достатньо для відеодзвінків, онлайн-ігор та виконання інших дій, що потребують підключення до мережі.
  • Під час випробувального польоту авіаційний термінал Starlink забезпечив швидкість інтернет-зʼєднання 100 Мбіт/с.
  • «Starlink Aviation матиме глобальне покриття. Оскільки супутники рухаються низькою навколоземною орбітою, то просто над головою чи поблизу завжди є апарати, які забезпечать сильний рівень сигналу у високих широтах і полярних регіонах – що відрізняє їх від супутників на геостаціонарній орбіті», – йдеться в повідомленні.
  • Комплект обладнання для одного літака (термінал та дві точки доступу Wi-Fi) коштує $150 000. Абонентська плата становить від $12 500 до $25 000 на місяць. Комплект обладнання можна забронювати на сайті SpaceX за $5000.

Контекст

За даними OneZero, наразі здебільшого у літаках використовуються системи «повітря-земля», які забезпечують підключення до мережі на швидкості до 10 Мбіт/с і працюють лише під час польоту над суходолом, але не над морем. 

Іноді застосовуються супутникові системи, що пропонують підключення до інтернету на швидкості від 30 Мбіт/с до 100 Мбіт/с. На швидкість підключення впливає кількість пасажирів, які одночасно використовують інтернет-зʼєднання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні