Категорія
Новини
Дата

Співзасновник PayPal інвестував у виробника мозкових імплантатів Blackrock Neurotech. Компанія конкурує з Neuralink Ілона Маска

1 хв читання

Один із перших інвесторів Facebook і співзасновник PayPal Пітер Тіль інвестував у компанію Blackrock Neurotech, яка виробляє мозкові імплантати. Для Blackrock Neurotech це перше венчурне фінансування, пише CNBC.

Ключові факти

  • Загалом раунд інвестицій склав $10 млн, зазначає Blackrock Neurotech.
  • Серед інших інвесторів Blackrock Neurotech – засновник Apeiron Investment Group Крістіан Ангермаєр, який підтримував із Пітером Тілем кілька інших компаній.
  • Також у раунді фінансування взяв участь засновник Deposit Solutions Тім Сіверс. За словами акціонерів, саме Сіверс дізнався про компанію та залучив Ангермаєра й Тіля, пише Bussiness Insider.
  • До ради директорів Blackrock Neurotech увійдуть Крістіан Ангермаєр, Ян Хардорп і Тім Сіверс.
  • Фінансування буде використано для подальшого розширення кількості програм на платформі Blackrock, у тому числі клінічні дослідження.

Важливі цифри

Близько 1,7% населення США, або близько 5,4 млн осіб, живуть із тією чи іншою формою паралічу.

Контекст

Blackrock Neurotech заснували 2008 року Маркус Герхардт і Флоріан Сольцбахер. Штаб-квартира компанії знаходиться в Солт-Лейк-Сіті (США). Blackrock продає обладнання та програмне забезпечення науково-дослідницькій спільноті з неврології.

Blackrock Neurotech також працює над власними пристроями з нейрокомпʼютерним інтерфейсом (brain-computer interface). Пацієнти з тетраплегією використовують BCI Blackrock для управління кінцівками роботів, направляючи сигнали з власного мозку. Також люди, які втратили здатність говорити через боковий аміотрофічний склероз, можуть спілкуватися за допомогою синтезу мови, що також контролюється мозком.

Мініатюрні пристрої BCI Blackrock імплантують у мозок. Електроди, прикріплені до пристрою, записують активність нейронів, підсилюють сигнал і відправляють його на компʼютер. Потім програмне забезпечення інтерпретує сигнали мозку, і алгоритм перетворює це на команди.

Головний конкурент Blackrock Neurotech – стартап Neuralink, заснований Ілоном Маском. У квітні Neuralink показала, як пристрій Link може допомогти мавпі грати у відеоігри за допомогою розуму, і планує випробувати його на людях наприкінці цього року. Однак Blackrock стверджує, що просунулася далі, ніж Neuralink: пристроями компанії користуються 28 пацієнтів у США, Китаї та країнах Європи. Водночас професор нейронних інтерфейсів в Університеті Ньюкасла Ендрю Джексон сказав CNBC, що пристрій Neuralink може записувати більше активностей клітин мозку, ніж BCI Blackrock, тому що в нього більше «каналів».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні