Споруди Уманської виправної колонії повторно виставили на продаж. Під час попереднього аукціону ціна лота зросла у 190 разів /фото з офіційного сайту prozorro.sale/Колаж Олександра Карасьова
Категорія
Новини
Дата

Споруди Уманської виправної колонії повторно виставили на продаж. Під час попереднього аукціону ціна лота зросла у 190 разів

1 хв читання

фото з офіційного сайту prozorro.sale/Колаж Олександра Карасьова

Фонд держмайна України виставив на повторний аукціон комплекс споруд колишньої виправної колонії в центрі Умані Черкаської області, свідчать дані «Prozorro. Продажі». Під час попереднього конкурсу, який відбувся 2 квітня, ціна за лот під час торгів зросла у 190 разів. Його результати ФДМУ не визнав, ймовірно через відмову переможця підписувати протокол.

Ключові факти

  • На торги, які заплановані на 19 квітня, виставлено комплекс нежитлових будівель і споруд в Умані Черкаської області загальною площею 3100 кв. м. За даними «Prozorro. Продажі», до лота входить учбово-виробничий корпус з підвалом колишньої виправної колонії, побудований у 1972 році, та кілька інших споруд.
  • Також до лота увійшла земельна ділянка під спорудами площею 60 соток, розташованих у центрі міста на вул. Європейській, 27б. Стартова ціна – 74 703 грн.
  • 2 квітня ФДМУ вже проводив аукціон з продажу цього активу. Тоді ціна стартувала зі 150 000 грн, а під час торгів зросла у 190 разів.
  • Переможцем аукціону із пропозицією 29 млн грн став Борис Пахолюк. Імовірно, йдеться про депутата Уманської райради від партії «Європейська солідарність», свідчать дані YouControl.
  • Оголошення повторного аукціону свідчить, що переможець відмовився від підписання протоколу і втратив гарантійний внесок.
  • «Замість зростання вартості майже у 200 разів ми отримали новий аукціон, призначений на 19.04.2024 року зі зниженням стартової ціни у два рази – до 74 703,68 грн. Розмір гарантійного внеску теж чомусь знизили і він тепер складає 14 940,74 грн. І щось мені підказує, що за таких умов він має всі шанси бути зірваним», – зазначив засновник компанії Inzhur Андрій Журжій, який брав участь у першому аукціоні.

Контекст

У 2020 році в Україні налічувалося 27 законсервованих в’язниць. Ці установи не використовуються, тому Мінʼюст планував виставити їх на продаж. Міністр юстиції Денис Малюська говорив про плани залишити в Україні тільки дві в’язниці. Водночас у кожному великому місті мають з’явитися слідчі ізолятори. 

Зокрема, у 2021 році Мінʼюст продав Львівську виправну колонію №48, що на вул. Хуторівка у Львові, за 407,5 млн грн. Вартість майна колонії під час аукціону зросла у кілька разів. Це був перший випадок продажу в’язниці в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні