Споруди Уманської виправної колонії повторно виставили на продаж. Під час попереднього аукціону ціна лота зросла у 190 разів /фото з офіційного сайту prozorro.sale/Колаж Олександра Карасьова
Категорія
Новини
Дата

Споруди Уманської виправної колонії повторно виставили на продаж. Під час попереднього аукціону ціна лота зросла у 190 разів

фото з офіційного сайту prozorro.sale/Колаж Олександра Карасьова

Фонд держмайна України виставив на повторний аукціон комплекс споруд колишньої виправної колонії в центрі Умані Черкаської області, свідчать дані «Prozorro. Продажі». Під час попереднього конкурсу, який відбувся 2 квітня, ціна за лот під час торгів зросла у 190 разів. Його результати ФДМУ не визнав, ймовірно через відмову переможця підписувати протокол.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • На торги, які заплановані на 19 квітня, виставлено комплекс нежитлових будівель і споруд в Умані Черкаської області загальною площею 3100 кв. м. За даними «Prozorro. Продажі», до лота входить учбово-виробничий корпус з підвалом колишньої виправної колонії, побудований у 1972 році, та кілька інших споруд.
  • Також до лота увійшла земельна ділянка під спорудами площею 60 соток, розташованих у центрі міста на вул. Європейській, 27б. Стартова ціна – 74 703 грн.
  • 2 квітня ФДМУ вже проводив аукціон з продажу цього активу. Тоді ціна стартувала зі 150 000 грн, а під час торгів зросла у 190 разів.
  • Переможцем аукціону із пропозицією 29 млн грн став Борис Пахолюк. Імовірно, йдеться про депутата Уманської райради від партії «Європейська солідарність», свідчать дані YouControl.
  • Оголошення повторного аукціону свідчить, що переможець відмовився від підписання протоколу і втратив гарантійний внесок.
  • «Замість зростання вартості майже у 200 разів ми отримали новий аукціон, призначений на 19.04.2024 року зі зниженням стартової ціни у два рази – до 74 703,68 грн. Розмір гарантійного внеску теж чомусь знизили і він тепер складає 14 940,74 грн. І щось мені підказує, що за таких умов він має всі шанси бути зірваним», – зазначив засновник компанії Inzhur Андрій Журжій, який брав участь у першому аукціоні.

Контекст

У 2020 році в Україні налічувалося 27 законсервованих в’язниць. Ці установи не використовуються, тому Мінʼюст планував виставити їх на продаж. Міністр юстиції Денис Малюська говорив про плани залишити в Україні тільки дві в’язниці. Водночас у кожному великому місті мають з’явитися слідчі ізолятори. 

Зокрема, у 2021 році Мінʼюст продав Львівську виправну колонію №48, що на вул. Хуторівка у Львові, за 407,5 млн грн. Вартість майна колонії під час аукціону зросла у кілька разів. Це був перший випадок продажу в’язниці в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні