Категорія
Новини
Дата

Споруди Уманської виправної колонії виставили на продаж. Ще до завершення торгів ціна лота зросла у 190 разів

Споруди Уманської виправної колонії виставили на продаж

Споруди Уманської виправної колонії виставили на продаж

Фонд держмайна України виставив на аукціон комплекс споруд колишньої виправної колонії в центрі Умані Черкаської області, свідчать дані «Prozorro. Продажі». За пʼять годин ціна лота зросла зі 150 000 грн до 28,5 млн грн. У підсумку перемогу здобув депутат місцевої райради Борис Пахолюк із пропозицією 29 млн грн.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 2 квітня Фонд держмайна виставив на торги комплекс нежитлових будівель і споруд в Умані Черкаської області загальною площею 3100 кв. м. За даними «Prozorro. Продажі», до лота входить учбово-виробничий корпус з підвалом колишньої виправної колонії, побудований у 1972 році, та кілька інших споруд.
  • Також до лота увійшла земельна ділянка під спорудами площею 60 соток, розташованих у центрі міста на вул. Європейській, 27б.
  • Стартова ціна лота – 150 000 грн. «Вирішили зробити закриту ставку 2 млн грн, – написав на своїй сторінці Facebook засновник компанії Inzhur Андрій Журжій. – О 12:35 розпочався аукціон на Prozorro і відкрилися закриті ставки: 42 учасники і найвища закрита ставка – 22 млн грн».
  • Станом на 18 годину 2 квітня триває третій раунд торгів. Найвища ставка – 28,5 млн грн.
  • Оновлено. Переможцем аукціону із пропозицією 29 млн грн став Борис Пахолюк. Імовірно, йдеться про депутата Уманської райради від партії «Європейська солідарність», свідчать дані YouControl.

Контекст

У 2020 році в Україні налічувалося 27 законсервованих в’язниць. Ці установи не використовуються, тому Мінʼюст планував виставити їх на продаж. Міністр юстиції Денис Малюська говорив про плани залишити в Україні тільки дві в’язниці. Водночас у кожному великому місті мають з’явитися слідчі ізолятори. 

Зокрема, у 2021 році Мінʼюст продав Львівську виправну колонію №48, що на вул. Хуторівка у Львові, за 407,5 млн грн. Вартість майна колонії під час аукціону зросла у кілька разів. Це був перший випадок продажу в’язниці в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні