Категорія
Новини
Дата

Spotify дозволить співробітникам працювати з дому й після пандемії COVID-19

1 хв читання

Музичний стрімінговий сервіс Spotify дозволить віддалену роботу в довгостроковій перспективі. Компанія оголосила програму Work From Anywhere, за допомогою якої співробітники зможуть працювати в будь-якому місці, пише Engadget.

Ключові факти

  • Рішення повернутися до офісу чи продовжити працювати з дому співробітники Spotify прийматимуть самостійно.
  • Якщо працівник обере місце, де поблизу немає офісу компанії, йому оформлять членство в коворкінгу.
  • Програма почне функціонувати влітку.
  • Однак буде кілька обмежень щодо робочого місця. Вони пов'язані з часовими поясами та законами країни, у якій живе працівник.

Контекст

Spotify долучається до інших великих техкомпаній, які практикують віддалену роботу. Зокрема, 9 лютого американська Salesforce дозволила деяким співробітникам працювати віддалено й після пандемії.

На початку жовтня 2020 року Microsoft заявила, що її співробітники зможуть працювати з дому менше 50% часу від робочого тижня або з дозволу менеджера повністю перейти на дистанційну роботу на постійній основі. Dropbox також дозволила персоналу назавжди залишитися працювати вдома. А PayPal запропонувала співробітникам гібридний графік, за яким вони самі обиратимуть, де їм працювати.

Google тестує ідею гнучкого робочого тижня після повернення в офіс. Згідно з пілотним планом, співробітники працюватимуть в офісі не менше трьох днів на тиждень, а в інші дні – з дому.

Назавжди переходять на віддалену роботу й українські компанії. Зокрема, Jooble та група компаній EVO, яка перетворила офіс в коворкінг. 

На початку лютого в Україні Верховна Рада законодавчо унормувала дистанційну роботу. Зокрема, розділивши поняття дистанційної й надомної роботи, затвердила правила та особливості правовідносин «віддалених» працівників із роботодавцем.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні