Spotify у 2023 році виплатив виконавцям $9 млрд роялті /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Spotify у 2023 році виплатив виконавцям $9 млрд роялті

Getty Images

Музичний стримінговий сервіс Spotify у 2023 році виплатив виконавцям $9 млрд роялті, пише The Associated Press з посиланням на звіт компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними компанії, у 2023 році 1250 виконавців заробили понад $1 млн, 11 600 – понад $100 000, а 66 000 – понад $10 000. Ці цифри майже потроїлися з 2017 року.
  • Більше половини артистів із 66 000 походять з країн, де англійська не є основною мовою.
  • На інді-артистів припадає $4,5 млрд – половина всіх сплачених роялті, зазначив віцепрезидент Spotify Чарлі Геллман. 
  • «Є мільйони людей, які завантажували пісню принаймні один раз, але це не свідчить про те, чи є вони артистами, чи займаються цим більше як хобі», – каже Геллман.
  • За його словами, на Spotify побільшало виконавців, які принаймні виклали музику на цілий альбом і намагаються створити базу шанувальників. За його оцінками, на платформі є «близько 225 000 митців-початківців».

Контекст

У грудні минулого року Spotify оголосив, що скорочує 17% своєї робочої сили в усьому світі. Це була третя хвиля звільнень у компанії у 2023 році. Таким чином сервіс хоче скоротити витрати, щоб стати прибутковим.

У лютому Spotify повідомив, що скасує оплату за пісні, які мають менше 1000 трансляцій на рік. «Пісні, які генерують менше тисячі потоків на рік, принесуть копійки, кілька центів роялті», – пояснював Геллман. 

Це вже четвертий річний звіт Spotify про виплату роялті. Компанія почала публікувати їх у 2021-му у відповідь на критику за недостатню прозорість.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні