Категорія
Новини
Дата

Споживання електроенергії стрімко зросло, «Укренерго» просить економити

Споживання електроенергії в Україні стрімко зросло, зокрема через похолодання. Це створює додаткове навантаження на енергосистему, йдеться в повідомленні НЕК «Укренерго». Компанія закликала споживачів економити.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 2 січня добовий максимум споживання був ввечері. Його показник був на 13,8% вищим, ніж 26 грудня. 3 січня рівень споживання станом на 10:00 був на 14% більшим за відповідний показник о 10:00 вчора 2 січня.
  • Для покриття споживання, яке стрімко зростає, потрібно швидко ввести в роботу щонайменше шість енергоблоків, йдеться в повідомленні. 
  • Для електростанцій, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, це дуже різке збільшення навантаження, яке може призвести до технологічних порушень.
  • «Укренерго» просить споживачів перенести використання енергоємних приладів з вечірніх годин максимального навантаження 16:00–19:00 на ніч або ранок.
  • Компанія наголосила, що наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів.

Контекст

Удвічі порівняно з 2 січня зріс імпорт електроенергії, який здійснюється вдень зі Словаччини та Румунії загальним обсягом 1138 МВт-год, повідомило «Укренерго».

За даними Міненерго, на ранок 3 січня у резерві було два блоки ТЕС. Дефіциту електроенергії протягом доби не передбачалося.

Наприкінці листопада Європейське енергетичне обʼєднання ENTSO-E визнало, що НЕК «Укренерго» виконала ключові технічні заходи для постійної синхронізації української та європейської енергосистем. Імпортну потужність в Україну збільшено з 1200 до 1700 МВт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні