Категорія
Новини
Дата

США оголосили про нові санкції проти Росії, обмеження стосуються майже 300 фізосіб та компаній

Міністерство фінансів США оголосило про санкції, які мають зменшити здатність Росії підтримувати свою військову машину, обмежити доходи Кремля та доступ до військової техніки для ведення війни проти України, йдеться у заяві відомства. Загалом під обмеження потрапили майже 300 нових фізосіб та компаній.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Контекст

  • На додаток до майже 200 обʼєктів, санкціонованих Міністерством фінансів США, Державний департамент запроваджує санкції щодо більш ніж 80 юридичних та фізичних осіб, які займаються ухиленням та обходом санкцій або повʼязані з російськими програмами хімічної та біологічної зброї та оборонно-промисловою базою. 
  • Списки включають близько 60 обʼєктів, розташованих в Азербайджані, Бельгії, КНР, Росії, Словаччині, Туреччині та Обʼєднаних Арабських Еміратах (ОАЕ), які дозволяють Росії купувати технології та обладнання з-за кордону.
  • Військово-промислова база Росії спирається на велику екосистему підприємств, які забезпечують та підтримують виробництво, обслуговування. Нові санкції спрямовані проти більш ніж 100 організацій, які працюють чи діяли в технологічному, оборонному та суміжних матеріально-технічних, виробничих чи транспортних секторах економіки РФ. Зокрема, йдеться про російську мережу закупівель безпілотних літальних апаратів, до якої входять Tulun International Holding Limited, «Ультран ЭК», Finder Technology Limited та інші.
  • Також санкції спрямовані проти найбільших російських імпортерів бавовняної целюлози, нітроцелюлози та ключових матеріалів для виробництва нітроцелюлози, а також двох постачальників із КНР, які відправляють ці речовини до Росії. Йдеться про китайські Hengshui Heshuo Cellulose Co та Hengshui Yuanchem Trading Limited , а також низку російських підриємств.
  • Щоб обмежити майбутні доходи Росії від енергетики і перешкодити розвитку майбутніх енергетичних проектів США вводять санкції проти двох компаній, що беруть участь у будівництві газової інфраструктури в Росії – «Нефтегазстрой» та «ВНИПИгаздобича». 

Контекст

Санкції проти Росії у звʼязку з її вторгненням в Україну в лютому 2022 року, включаючи заборони на експорт чутливих товарів, в основному були запроваджені західними державами.

Після того, як ЄС та його союзники по «Великій сімці» заборонили експорт цих товарів до Росії, Москві вдалося обійти обмеження, імпортуючи товари через треті країни Центральної Азії, а також Туреччину, ОАЕ та інші.

Наразі ЄС оцінює потенційні санкції проти більш ніж дюжини компаній, що продовжують закуповувати товари у блоку, на які накладені обмеження, та постачати їх до Росії. Компанії переважно базуються у Росії, а також у Туреччині, ОАЕ, Гонконгу. Йдеться про імпорт технологій, повʼязаних з навігаційними системами для ракет, антен європейського виробництва, а також компонентів, що використовуються у військовій компʼютерній техніці. Більшість обладнання виробляється під брендами ЄС чи США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні