Категорія
Новини
Дата

ЄС готує санкції щодо компаній, які постачають до Росії військові технології – Bloomberg

Європейський Союз оцінює потенційні санкції проти більш ніж дюжини компаній, що продовжують закуповувати товари у блоку, на які накладені обмеження, та постачати їх до Росії, пише Bloomberg. Компанії переважно базуються у Росії, а також у Туреччині, ОАЕ, Гонконгу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанії, що базуються в Росії, а також у Туреччині, Обʼєднаних Арабських Еміратах, Китаї та Гонконгу, імпортували європейські товари на мільйони євро, які використовували російські військові, незважаючи на торгові обмеження ЄС.
  • ЄС зробив своїм головним пріоритетом боротьбу з компаніями, які оминають його санкції щодо так званих високопріоритетних товарів – товарів, виявлених у російській зброї в Україні або необхідних для її виробництва. Bloomberg раніше повідомляв, що Росія все ще отримує заборонені технології через треті країни, а також компанії та дочірні компанії у цих країнах.
  • ЄС розглядає і можливість запровадження санкцій проти невеликої кількості китайських і гонконгських компаній, які, ймовірно, надали Росії супутникові зображення та інші технології.
  • Згідно з документом, йдеться про імпорт технологій, повʼязаних з навігаційними системами для ракет, антен європейського виробництва, а також компонентів, що використовуються у військовій компʼютерній техніці. Більшість обладнання виробляється під брендами ЄС чи США. Згідно з документом, компанії допомагають підтримувати технологічний розвиток Росії та зусилля Москви на полі бою.
  • Деякі з цих фірм раніше підпадали під санкції США.
  • Очікується, що держави ЄС розпочнуть обговорення нового пакету санкцій пізніше цього тижня.

Контекст

Раніше віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс підтвердив, що ЄС почав роботу над 14-м пакетом санкцій проти Росії.

Днями міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстрьом повідомив, що в новому пакеті санкцій ЄС проти РФ будуть обмеження щодо російського СПГ і нафтового «тіньового флоту»

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні