Категорія
Новини
Дата

Єврокомісія пропонує запровадити санкції проти суден, що перевозять військову техніку з КНДР до Росії – Reuters

Європейська комісія запропонує санкції щодо суден, що доставляють північнокорейську військову техніку до Росії, а також танкерів, які порушують цінову межу країн G7 на російську нафту, пише Reuters із посиланням на джерела.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Єврокомісія завершує роботу над пропозицією щодо 14-го пакету санкцій проти РФ за вторгнення в Україну.
  • Західні держави звинуватили Північну Корею у постачанні зброї, у тому числі балістичних ракет і боєприпасів, Росії.
  • У лютому Сполучені Штати заявили, що з вересня Північна Корея поставила понад 10 000 контейнерів із боєприпасами та супутніми матеріалами.
  • Єврокомісія також прагне запровадити санкції проти нафтових танкерів так званого «тіньового флоту», які вивозять російську нафту вище за стелю цін на нафту країн «Великої сімки» (G7).
  • У документі зазначено, що до списку осіб, які підпадають під санкції, очікується додавання 40 компаній. До них входять російські компанії, що закуповують обладнання для збройних сил, а також компанії третіх країн, які продають Росії електроніку, напівпровідники та чипи, що використовуються у військових цілях.
  • Компанії з третіх країн базуються в Обʼєднаних Арабських Еміратах, Киргизстані, Туреччині та Китаї та продають у Росію обладнання європейського та американського походження, йдеться у документі.
  • Цього тижня ЄК проводить неофіційні обговорення з країнами-членами блоку, перш ніж представити свою пропозицію, повідомили джерела.

Контекст

Раніше віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс підтвердив, що ЄС почав роботу над 14-м пакетом санкцій проти Росії.

Днями міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстрьом повідомив, що в новому пакеті санкцій ЄС проти РФ будуть обмеження щодо російського СПГ і нафтового «тіньового флоту»

Також ЄС оцінює потенційні санкції проти більш ніж дюжини компаній, що продовжують закуповувати товари у блоку, на які накладені обмеження, та постачати їх до Росії. Компанії переважно базуються у Росії, а також у Туреччині, ОАЕ, Гонконгу.

Згідно з документом із яким ознайовилось агентство Bloomberg, йдеться про імпорт технологій, повʼязаних з навігаційними системами для ракет, антен європейського виробництва, а також компонентів, що використовуються у військовій компʼютерній техніці. Більшість обладнання виробляється під брендами ЄС чи США.

У березні видання FT повідомило, що Росія почала постачати нафту безпосередньо до Північної Кореї всупереч санкціям ООН, що ще більше зміцнює звʼязки між двома авторитарними режимами. Супутникові знімки вказують на торгівлю зброєю в обмін на нафту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні