Категорія
Новини
Дата

США оголосили ПВК Вагнера транснаціональною злочинною організацією

Мінфін США оголосив ПВК Вагнера транснаціональною злочинною організацією, йдеться у повідомленні на сайті відомства. На пов’язаних із нею фізичних та юридичних осіб накладено санкції.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • В обґрунтуванні рішення зазначено, що бойовики ПВК Вагнера причетні до масових страт, зґвалтувань, викрадень дітей і фізичного насильства в різних країнах світу.
  • Мінфін США також ввів санкції щодо людей та компаній, яких повʼязують із ПВК Вагнера, а також низки компаній російського військово-промислового комплексу. У список санкцій серед іншого потрапили голова Мінпромторгу РФ Денис Мантуров і голова Татарстану Рустам Мініханов.
  • Загалом санкції запроваджено проти шести фізичних і 12 юридичних осіб, пов’язаних із ПВК Вагнера або таких, які сприяють її діяльності.

Ключова цитата

«Сьогоднішні розширені санкції проти ПВК Вагнера, а також нові санкції проти їхніх спільників та інших компаній, які сприяють розвитку російського військового комплексу, ще більше обмежать можливості Путіна щодо озброєння та оснащення своєї військової машини», – заявила міністр фінансів США Дженет Йеллен.

Контекст

Бойовики ПВК Вагнера беруть активну участь на боці РФ у війні проти України, формально не підпорядковуючись Міноборони РФ.

20 січня представник Білого дому Джон Кірбі заявляв, що США планують оголосити ПВК Вагнера транснаціональною злочинною організацією, оскільки дії воєнізованої структури «підтверджують трансконтинентальну загрозу, яку являє собою ПВК Вагнера, у тому числі у звʼязку з серйозною злочинною діяльністю».

США запровадять візові обмеження щодо 531 російського військового, повʼязаного з вторгненням в Україну, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен. Також Держдеп збирається запровадити санкції проти трьох керівників Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Росії, яка допомагала ПВК Вагнера вербувати російських вʼязнів для участі у війні, пише CNN.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні