Категорія
Новини
Дата

США підвищили мито на російські товари до 35%

1 хв читання

Сполучені Штати Америки підвищили ставку адвалорного мита на російські товари, що не потрапили під ембарго, до 35%. Про це йдеться на сайті Білого дому.

Ключові факти

  • Зазначається, що підвищення ставки адвалорного мита до 35% на деякі інші російські продукти, імпорт яких не заборонено, «є виправданим і відповідає зовнішньополітичним інтересам Сполучених Штатів».
  • Перелік товарів, на які поширюватиметься дія розпорядження, визначена додатком до нього. Сам перелік наразі не опубліковано.
  • США залишають за собою можливість змінювати це рішення у майбутньому. Нові правила набирають чинності через 30 днів із дня публікації цього розпорядження.

Контекст

Раніше країни «Великої сімки» – США, Канада, Німеччина, Франція, Велика Британія, Італія, Японія – розширять санкції проти Росії за вторгнення в Україну. Зокрема передбачалося підвищення мита на більш як 570 груп товарів сумарною вартістю близько $2,3 млрд, а також заборона на імпорт золота з РФ.

У Білому домі додали, що за кілька місяців експорт США до Росії, зокрема критично важливих технологій, необхідних Путіну для підтримки своїх збройних сил, скоротився приблизно на 97%. Імпорт до РФ товарів з усього світу може впасти на 40%. ВВП Росії скоротиться, а інфляція зросте до більш як 20%.

Як писав AFP, «Велика сімка» планує спрямувати кошти, зібрані в результаті введених торговельних мит на російський експорт, на допомогу Україні. Президент Джо Байден та інші лідери G7 «шукатимуть повноважень використовувати доходи, зібрані від будь-яких нових мит на російські товари, щоб допомогти Україні та гарантувати, що Росія оплатить витрати на її війну», – сказав виданню чиновник на правах анонімності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні