Категорія
Новини
Дата

США підвищили мито на російські товари до 35%

Сполучені Штати Америки підвищили ставку адвалорного мита на російські товари, що не потрапили під ембарго, до 35%. Про це йдеться на сайті Білого дому.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зазначається, що підвищення ставки адвалорного мита до 35% на деякі інші російські продукти, імпорт яких не заборонено, «є виправданим і відповідає зовнішньополітичним інтересам Сполучених Штатів».
  • Перелік товарів, на які поширюватиметься дія розпорядження, визначена додатком до нього. Сам перелік наразі не опубліковано.
  • США залишають за собою можливість змінювати це рішення у майбутньому. Нові правила набирають чинності через 30 днів із дня публікації цього розпорядження.

Контекст

Раніше країни «Великої сімки» – США, Канада, Німеччина, Франція, Велика Британія, Італія, Японія – розширять санкції проти Росії за вторгнення в Україну. Зокрема передбачалося підвищення мита на більш як 570 груп товарів сумарною вартістю близько $2,3 млрд, а також заборона на імпорт золота з РФ.

У Білому домі додали, що за кілька місяців експорт США до Росії, зокрема критично важливих технологій, необхідних Путіну для підтримки своїх збройних сил, скоротився приблизно на 97%. Імпорт до РФ товарів з усього світу може впасти на 40%. ВВП Росії скоротиться, а інфляція зросте до більш як 20%.

Як писав AFP, «Велика сімка» планує спрямувати кошти, зібрані в результаті введених торговельних мит на російський експорт, на допомогу Україні. Президент Джо Байден та інші лідери G7 «шукатимуть повноважень використовувати доходи, зібрані від будь-яких нових мит на російські товари, щоб допомогти Україні та гарантувати, що Росія оплатить витрати на її війну», – сказав виданню чиновник на правах анонімності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні