Категорія
Новини
Дата

США планують виділити $700 млн на модернізацію українських портів, залізниці і пунктів пропуску

США мають намір виділити на модернізацію українських пунктів пропуску, портів та залізниці майже $700 млн, повідомив віцепремʼєр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков після зустрічі зі спецпредставницею США з питань відновлення України Пенні Пріцкер.

Ключові факти 

  • За словами Кубракова, разом із Пріцкер вони обговорили сфери, які мають бути готові до приватної ініціативи та капіталу. 
  • Йдеться, зокрема, про експортну логістику та транспорт.
  • «Маємо модернізувати українські пункти пропуску, порти та залізницю. Це покращить логістику та збільшить експортну спроможність. США планують надати для цього майже $700 млн», – повідомив віцепремєр. 
  • Також це стосується енергетики, а саме ретельної підготовки до зими і інвестиції у відновлення енергетичної мережі.
  • За словами віцепремєра, йдеться також про муніципальну інфраструктуру, розмінування та розвиток агросектору.
  • «Вже створена Спільна робоча група для напрацювання моделі співпраці для переходу до реалізації конкретних проєктів», – додав він.

Контекст

15 вересня колишня міністерка торгівлі США Пенні Пріцкер була призначена на посаду спеціального представника з питань економічного відновлення України. 16 жовтня вона прибула з візитом до України.

Пенні Пріцкер має глибокі родинні зв’язки з Україною. У жовтні 2015 року на той час міністр торгівлі США Пріцкер відвідала Україну, зокрема село Великі Пріцьки Київської області, звідки її предки наприкінці ХІХ століття поїхали до США.

16 жовтня Пріцкер на брифінгу, що відбувався на території музею-заводу Coca-Cola в селищі Велика Димерка (Київська область) повідомила, що Вашингтон продовжить підтримку Києва, а США протистоятимуть тим, хто кидає виклик їхнім принципам і цінностям.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні