Пенні Пріцкер /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«Має глибокі родинні звʼязки». Джо Байден призначив Пенні Пріцкер спецпредставником з питань економічного відновлення України

Пенні Пріцкер Фото Getty Images

Колишня міністерка торгівлі США Пенні Пріцкер призначена на посаду спеціального представника з питань економічного відновлення України. Про це оголосив напередодні президент США Джо Байден, йдеться у заяві Білого дому.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Пріцкер керуватиме зусиллями США, щоб допомогти відновити українську економіку, працюючи в тісному контакті з українським урядом, союзниками, міжнародними фінансовими установами, йдеться у заяві.
  • «Це включає мобілізацію державних і приватних інвестицій, формування пріоритетів донорів і роботу з відкриття експортних ринків і підприємств, закритих внаслідок жорстоких нападів і руйнувань Росії», – заявив Байден. 
  • Він додав, що Пріцкер також працюватиме через координаційну платформу G7, «щоб забезпечити взаємодоповнюваність та взаємопідсилення міжнародних зусиль».
  • Президент США наголосив, що спецпредставник Пріцкер допоможе українському уряду здійснити реформи, необхідні для зміцнення економіки України.
  • «Призначення спеціальної представниці Прітцкер демонструє нашу вірність справі зміцнення європейського майбутнього України і відповідає новим економічним та безпековим зобов’язанням, оголошеним на Конференції з відновлення України в Лондоні та Вільнюсі «Великою сімкою+» і НАТО» – прокоментував призначення Держсекретар Ентоні Блінкен.

Контекст

Пенні Пріцкер – колишня міністерка торгівлі, «яка має глибокі родинні зв’язки з Україною», зазначають в Білому домі.

У жовтні 2015 року на той час міністр торгівлі США Пенні Пріцкер відвідала Україну, зокрема, село Великі Пріцьки Київської області – звідси її предки наприкінці ХІХ століття поїхали до США.

За даними Forbes, сім’я Пріцкер володіє Hyatt Hotels Corp. і є однією з найбагатших у світі зі статками у $31 млрд.

Всесвітньо відому мережу 1957 року заснував правнук переселенців із Великих Пріцьок Джей Артур Пріцкер. Разом з братом вони першими почали будувати п’ятизіркові готелі біля великих аеропортів, а не в центрі міста. Захоплені сучасною архітектурою Пріцкери не боялися експериментів, і як наслідок – будували готелі‑пам’ятки.

Станом на 20 липня 2020 року в мережу Hyatt входило понад 900 готелів у 45 країнах на шести континентах.

Усього в родині Пріцкерів 11 мільярдерів. Найбагатші – венчурний інвестор Карен, 62 ($4,3 млрд), нинішній глава сімейного клану і виконавчий директор Hyatt Том, 70 ($3,6 млрд), керівник інвесткомпанії The Pritzker Group Ентоні, 59 ($3,5 млрд), губернатор Іллінойсу від Демократичної партії Джей Роберт, 55 ($3,4 млрд) і ексміністр торгівлі США Пенні, 61 ($2,7 млрд).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні