Категорія
Новини
Дата

США позбавили Росію статусу країни з ринковою економікою

Міністерство торгівлі США більше не розглядатиме Росію як країну з ринковою економікою у своїх антидемпінгових процедурах, йдеться в повідомленні міністерства.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Широка участь уряду в російській економіці призвела до викривлення цін і витрат. Тому точно невідомо, чи справедливо російські компанії встановлювали ціни на імпорт у США, свідчить аналіз.
  • Це рішення дозволяє США застосувати повну силу свого антидемпінгового законодавства, щоб усунути ринкові викривлення, викликані посиленням втручання російського уряду в економіку РФ, заявили в Мінторгівлі.
  • «Мінторг США зможе ефективніше боротися з російською нечесною торговою практикою, яка завдає шкоди американським виробникам», – йдеться у заяві.

Контекст

Росія отримала статус країни з ринковою економікою у 2002 році. Це, зокрема, сприяло вступу РФ до Світової організації торгівлі у 2012 році, зазначає Reuters.

30 червня минулого року Мінторг США отримав скаргу від американських виробників, які стверджують, що карбамідо-аміачна суміш із Росії імпортується за демпінговими цінами, що завдає істотної шкоди промисловості США. За результатом розгляду скарги Мінторг розпочав антидемпінгове розслідування та дослідження на предмет відповідності економіки Росії ринковому статусу. Це стало першим кроком до позбавлення РФ статусу країни з ринковою економікою.

Наразі у списку країн із неринковою економікою 11 держав, серед яких Білорусь, Грузія, Молдова та Китай.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні