Категорія
Новини
Дата

США на рік скасували додаткові мита на українську сталь. Тарифи у 25% діяли з 2018 року

1 хв читання

США на рік призупинять дію низки мит на українську сталь, йдеться у повідомленні Міністерства торгівлі. Тарифи у розмірі 25% запровадила у 2018 році адміністрація Дональда Трампа.

Ключові факти

  • Міністр торгівлі США Джина Раймондо повідомила, що тимчасово на рік призупинить дію 232 мит на сталь з України, сказано у повідомленні.
  • Такі заходи дадуть змогу «підтримати одну із ключових українських сфер промисловості», зазначив мінторг США.
  • Деякі з найбільших сталеливарних заводів України найбільше постраждали від російського вторгнення, а «Азовсталь» у Маріуполі стала символом рішучості України протистояти агресії РФ, наголосили в міністерстві. 

Ключова цитата

«Створення експортних можливостей для цих підприємств є важливим для їхньої здатності продовжувати наймати своїх працівників та підтримувати одну з найважливіших галузей промисловості України», – йдеться в документі.

Контекст

У 2018 році адміністрація президента Дональда Трампа запровадила додаткові митні тарифи у розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній у спробі підтримати ці галузі в США. Скасування цих мит буде поворотним моментом у торгових відносинах між Україною і США, зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Українська промислова компанія «Інтерпайп» привітала рішення США на ввезення українських труб без мита, яке було раніше визначено у розмірі 25%. Голова ради директорів компанії Фаді Храйбе висловив подяку адміністрації Джо Байдена за зупинення дії тарифів за розділом 232. За його словами, металургійна галузь України хоч і була спустошена війною, проте забезпечує 600 000 робочих місць українцям.

Наприкінці квітня про скасування мит на українські товари оголосили Велика Британія та Євросоюз. 9 травня про аналогічне рішення повідомила Канада.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні