Категорія
Новини
Дата

США на рік скасували додаткові мита на українську сталь. Тарифи у 25% діяли з 2018 року

США на рік призупинять дію низки мит на українську сталь, йдеться у повідомленні Міністерства торгівлі. Тарифи у розмірі 25% запровадила у 2018 році адміністрація Дональда Трампа.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Міністр торгівлі США Джина Раймондо повідомила, що тимчасово на рік призупинить дію 232 мит на сталь з України, сказано у повідомленні.
  • Такі заходи дадуть змогу «підтримати одну із ключових українських сфер промисловості», зазначив мінторг США.
  • Деякі з найбільших сталеливарних заводів України найбільше постраждали від російського вторгнення, а «Азовсталь» у Маріуполі стала символом рішучості України протистояти агресії РФ, наголосили в міністерстві. 

Ключова цитата

«Створення експортних можливостей для цих підприємств є важливим для їхньої здатності продовжувати наймати своїх працівників та підтримувати одну з найважливіших галузей промисловості України», – йдеться в документі.

Контекст

У 2018 році адміністрація президента Дональда Трампа запровадила додаткові митні тарифи у розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній у спробі підтримати ці галузі в США. Скасування цих мит буде поворотним моментом у торгових відносинах між Україною і США, зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Українська промислова компанія «Інтерпайп» привітала рішення США на ввезення українських труб без мита, яке було раніше визначено у розмірі 25%. Голова ради директорів компанії Фаді Храйбе висловив подяку адміністрації Джо Байдена за зупинення дії тарифів за розділом 232. За його словами, металургійна галузь України хоч і була спустошена війною, проте забезпечує 600 000 робочих місць українцям.

Наприкінці квітня про скасування мит на українські товари оголосили Велика Британія та Євросоюз. 9 травня про аналогічне рішення повідомила Канада.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні