Категорія
Новини
Дата

Велика Британія скасує мита на українські товари та заборонить експорт технологічного обладнання до РФ

Велика Британія скасує мита на українські товари та заборонить постачання до РФ продукції та технологій, які можуть бути використані у війні проти України, йдеться у повідомленні британського уряду.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Велика Британія зменшить до нуля мита на всі українські товари, щоб «забезпечити економічну підтримку Україні в скрутну хвилину». Зокрема, скасовано тарифи на ячмінь, мед, консервовані помідори та курятину.
  • Британський уряд також розширить санкції на експорт продукції до РФ. Буде заборонено постачання обладнання для перехоплення повідомлень та спостереження.
  • Велика Британія продовжить працювати над тим, щоб Україна «вижила та процвітала як вільна та суверенна нація», сказав міністр міжнародної торгівлі Енн-Марі Тревельян. 
  • Україна зможе наростити експорт за товарними позиціями, що традиційно завозилися на британський ринок, повідомила в Facebook міністерка економіки Юлія Свириденко. Зокрема, йдеться про борошно, зерно, молочну продукцію, м’ясо птиці та напівфабрикати, томатну пасту, мед, кукурудзу, пшеницю, соки, гриби, цукор тощо. Промислові товари вже користуються режимом безмитної торгівлі, додала вона.

Контекст

Найбільшим попитом у Великій Британії користуються українське молоко, курятина, мед та равлики, свідчать дані Держпродспоживслужби.

22 квітня Велика Британія заборонила імпорт ікри та срібла з РФ. Імпортні мита на алмази та низку інших розкішних товарів підвищено на третину. Також країна внесла до списку санкцій 26 росіян і структур. Загалом у списку санкцій 1224 фізособи та 115 юросіб, повʼязаних з РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні