Категорія
Новини
Дата

США всерйоз розглядають можливість відмови від нафти з Росії — Bloomberg

1 хв читання

Адміністрація президента США Джо Байдена всерйоз розглядає варіант ембарго на російську нафту без участі союзників у Європі, повідомили Bloomberg два джерела, знайомі із цим питанням. Також вивчається вплив цього кроку на внутрішній ринок.

Ключові факти

  • Масштаб та термін заборони російської нафти ще не визначені. Джерела повідомляють, що представники адміністрації перебувають у тісному контакті з союзниками щодо можливої заборони, а також працюють над підготовкою до внутрішніх наслідків.
  • Палата представників «вивчає суворий закон», який заборонить імпорт російської нафти та енергоносіїв серед інших кроків, спрямованих на ізоляцію Росії від світової економіки, сказала у неділю речник палати представників Ненсі Пелосі.
  • Законопроект також передбачає припинення нормальних торговельних відносин з Росією та Білоруссю та скасування доступу РФ до СОТ, сказала Пелосі.
  • Нафта злетіла до $139 за барель на торгах в Азії в понеділок, після того, як стало відомо, що адміністрація Байдена розглядає можливе ембарго на російську нафту.

Контекст

У 2021 році частка російської нафти в імпорті США була близько 3%, але з урахуванням нафтопродуктів, переважно мазуту, — близько 8%.

Обмеження на торгівлю російською нафтою можуть підвищити світові ціни на нафту до $150 за барель, зазначали аналітики Westbeck Capital Management.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні