Категорія
Новини
Дата

США всерйоз розглядають можливість відмови від нафти з Росії — Bloomberg

Адміністрація президента США Джо Байдена всерйоз розглядає варіант ембарго на російську нафту без участі союзників у Європі, повідомили Bloomberg два джерела, знайомі із цим питанням. Також вивчається вплив цього кроку на внутрішній ринок.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Масштаб та термін заборони російської нафти ще не визначені. Джерела повідомляють, що представники адміністрації перебувають у тісному контакті з союзниками щодо можливої заборони, а також працюють над підготовкою до внутрішніх наслідків.
  • Палата представників «вивчає суворий закон», який заборонить імпорт російської нафти та енергоносіїв серед інших кроків, спрямованих на ізоляцію Росії від світової економіки, сказала у неділю речник палати представників Ненсі Пелосі.
  • Законопроект також передбачає припинення нормальних торговельних відносин з Росією та Білоруссю та скасування доступу РФ до СОТ, сказала Пелосі.
  • Нафта злетіла до $139 за барель на торгах в Азії в понеділок, після того, як стало відомо, що адміністрація Байдена розглядає можливе ембарго на російську нафту.

Контекст

У 2021 році частка російської нафти в імпорті США була близько 3%, але з урахуванням нафтопродуктів, переважно мазуту, — близько 8%.

Обмеження на торгівлю російською нафтою можуть підвищити світові ціни на нафту до $150 за барель, зазначали аналітики Westbeck Capital Management.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні