Категорія
Новини
Дата

США заохочують свої компанії купувати російські добрива – Bloomberg

Уряд США приховано заохочує сільськогосподарські та судноплавні компанії купувати і перевозити більше російських добрив. Компанії через побоювання потрапити під санкції скоротили поставки, а це сприяє зростанню світових цін на продовольство, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • ЄС і США зробили виняток на ведення бізнесу з Росією, якщо це стосується торгівлі добривами, ключовим постачальником яких є РФ. Але багато вантажовідправників, банків і страховиків остерігаються торгівлі, побоюючись ненавмисно порушити правила.
  • США та їхні союзники стоять перед викликом, як посилити тиск на Путіна і водночас обмежити шкоду для світової економіки, що дуже залежить від поставок сировини з Росії, пише видання.
  • У червні Штати відрядили свого представника на переговори під проводом ООН у Москві з питань поставок, пише Bloomberg із посиланням на співрозмовників, знайомих із цим питанням. Недостатні поставки добрив цього року можуть вплинути на врожай наступного.
  • Білий дім не одразу відповів на запит Bloomberg про коментар.

Контекст

Раніше повідомлялося, що США готові надати «гарантійні листи» судноплавним і страховим компаніям, які побоюються санкцій через участь в експорті зерна та добрив з Росії. Санкції не поширюються на вивезення зерна та добрив, але «компанії трохи нервують, і ми готові надіслати їм гарантійні листи, якщо це допоможе їх заспокоїти», зазначила Томас-Грінфілд.

На Росію припала майже п’ята частина експорту добрив у 2021 році. Експорт російських добрив у 2022-му скоротився на 24%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні