Категорія
Новини
Дата

США запровадили санкції проти російського золота, Канделакі, «КамАЗа» і «Ростеха»

Міністерство фінансів США розширило санкції проти РФ. Під обмеження потрапили компанії — «КамАЗ», «Туполєв», ОАК, «Іркут», «Ростех», а також фізособи — телеведуча Тіна Канделакі. Також США заборонили імпорт російського золота, йдеться у повідомленні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Санкції спрямовані проти «путінської військової машини», йдеться у повідомленні. Під обмеження потрапили компанії, які «мають вирішальне значення для оборонно-промислової бази РФ», у тому числі держкорпорація «Ростех». Угоди із «Ростехом» потрібно завершити до 11 серпня.
  • Під персональні обмеження потрапили заступник гендиректора «Газпром-медіа» Тіна Канделакі та її чоловік, директор з особливих доручень держкорпорації «Ростех» Василь Бровко, а також голова «Камаза» Сергій Когогін, ексміністр оборони Анатолій Сердюков та його діти.
  • Також у списку низка сепаратистів — так звані «експремʼєр ДНР» Олександр Ананченко, «заступник голови Мінфіну ДНР» Тетяна Переверзєва, «заступники премʼєра ДНР» Володимир Антонов та Володимир Єжиков, а також «заступники голови уряду ЛНР» Юрій Говтвін та Ганна Тодорова.
  • США заборонили ввезення в країну російського золота. Під заборону не підпадає золото, яке до 28 червня перебувало за межами РФ, уточнює Мінфін.

Контекст

США вже запровадили кілька пакетів санкцій проти РФ у відповідь на військову агресію проти України. У списках санкцій у тому числі опинився президент РФ Путін, депутати Держдуми, сенатори, російські чиновники та олігархи. Під обмеження також потрапили імпорт російських енергоносіїв, алмазів, алкоголю тощо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні