Категорія
Новини
Дата

Starlink знизив вартість послуг для українців майже вдвічі

Компанія SpaceX мільярдера Ілона Маска знизила вартість місячної абонплати за використання супутникового інтернету Starlink для українців майже вдвічі, зі $100 до $60. Про це пише ain.ua із посиланням на листи до користувачів.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Термінали супутникового інтернету від Starlink коштують $499, після їх покупки доводиться платити також і за щомісячну підписку, яка коштує $100.
  • «З 24.08.2022 Starlink знижує вашу щомісячну плату за обслуговування до $60. Зниження ціни враховує умови вашого місцевого ринку та має відображати паритет купівельної спроможності наших клієнтів», – йдеться у листі.
  • Власникам терміналів нічого не потрібно робити для отримання знижки, зниження ціни буде автоматично відображено в рахунках, створених після 24 серпня.

Контекст

З кінця лютого інтернет від SpaceX в Україні працював без дотримання юридичних формальностей. 

Наприкінці квітня SpaceX зареєструвала офіційне представництво – ТОВ «Старлінк Україна», а 9 червня отримала ліцензію оператора. Водночас компанія вирішила відкрити замовлення для всіх бажаючих, прямо доставляючи термінали користувачам.

Сьогодні в Україні працюють понад 12 000 терміналів Starlink, які були отримані від SpaceX, міністрів цифрової трансформації країн ЄС та партнерів, розповів у червні Forbes міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Супутники Starlink підтримують роботу критичних енергетичних і телекомунікаційних обʼєктів, закладів охорони здоровʼя та навіть аграріїв, а також повертають до життя деокуповані території.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні