Категорія
Новини
Дата

Стартап Finmap залучив €1 млн інвестицій від інвестора єдинорогів Uber і Stripe

Український стартап Finmap, який робить фінансовий сервіс обліку грошей для малого та середнього бізнесу, залучив €1 млн інвестицій. Про це Forbes повідомила пресслужба стартапу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Лід-інвестором став американсько-польський венчурний фонд SMOK Ventures. Співзасновник і генеральний партнер фонду Пол Брагіель інвестував у понад 400 компаній, зокрема в єдинороги UBER і Stripe. Для фонду це перша інвестиція в український проєкт. 
  • У раунді також взяли участь чеський інвестиційний фонд Presto Ventures, що був лід-інвестором у попередньому раунді у січні 2022-го. А також інвестиційна компанія Capital Genetics зі Словенії та CEO британського TBI Bank Петр Барон. 
  • Фінансування спрямовуватиметься на маркетинг і локалізацію сервісу у країнах експансії – Польщі та Туреччині, посилення присутності в англомовних й іспаномовних країнах і розширення команди. 
  • У команді Finmap 59 спеціалістів, понад 80% фахівців працюють з України. 

Контекст

Finmap у 2019 році запустили випускник КПІ Олександр Соловей та екс-CTO виробника світлодіодних рюкзаків PIX Іван Каунов. Через два роки до команди приєднався колишній співзасновник monobank і кофаундер розробника необанків Fintech Farm Дмитро Дубілет. Після цього стартап переробив продукт, спростив інтерфейс, додав інтеграцію з банками та платіжними системами.

Основний продукт Finmap – хмарна платформа та Telegram-бот для малого й середнього бізнесу, які допомагають вести фінансовий облік. Серед клієнтів – інтернет-магазин одягу Love&Live та бутік-готель Bursa Hotel. Сервіс синхронізується з рахунками компанії через програмний інтерфейс (API), дає змогу налаштувати графік платежів і аналізувати фінансові показники.

Finmap доступний за підпискою, ціни стартують від $14 на місяць. До платформи підключено понад 2000 банків і платіжних сервісів на кшталт PayPal, Wise, Revolut та Fondy. Восени 2021 року стартап підключив функцію обліку платежів у Bitcoin, Ethereum та ще трьох десятках криптовалют.

Перші інвестиції розміром $50 000 Finmap залучив у 2020 році від Українського фонду стартапів (USF). У 2022-му компанія оголосила про залучення $1,2 млн інвестицій від Presto Ventures, британського фонду Sturgeon Capital, українського SID Venture Partners, CEO британського TBI Bank Петра Барона та інвесторів попередніх раундів: естонського інкубатора Startup Wise Guys й інвесткомпанії BRISE Capital. Загалом Finmap підняв $3 млн.

За останній рік стартап збільшив кількість користувачів більш ніж вдвічі, цитується в релізі висловлювання співзасновника Finmap Олександра Соловʼя. Компанія має 2500 клієнтів. За 2022 рік кількість іноземних клієнтів сервісу збільшилась втричі – з 11% до 36%. Українські клієнти становлять 64%. Роком раніше 80% виторгу генерувала Україна.

«Я познайомився з командою Finmap у 2021 році, одразу після того, як вони залучили pre-seed раунд фінансування та прагнули підкорити світ, – цитується в релізі розповідь Бориса Мусєлака, співзасновника SMOK Ventures. – Потім сталося вторгнення Росії, втрата доходів, і їм довелося починати фактично з нуля».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні