Категорія
Новини
Дата

За участі Дубілета. Стартап Finmap підняв $1,2 млн від європейських інвесторів. Чим він займається

Український стартап Finmap, який робить фінансовий сервіс для малого та середнього бізнесу, оголосив про новий раунд фінансування на $1,2 млн. Компанія Олександра Солов'я, 29, Івана Каунова, 30, та Дмитра Дубілета, 36, планує вкластися у масштабування та запуск функції виставлення рахунків.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Лід-інвестором став чеський фонд Presto Ventures. Також до раунду приєдналися британський Sturgeon Capital, український SID Venture Partners, CEO британського TBI Bank Петр Барон та інвестори попередніх раундів: естонський інкубатор Startup Wise Guys та інвесткомпанія BRISE Capital.
  • Загалом Finmap підняв $2 млн, враховуючи гроші фаундерів, два раунди та $50 000 гранту від Українського фонду стартапів.
  • У команді Finmap 58 людей. Послугами користується понад 1500 компаній із 12 країн. Україна поки що приносить 80% виручки.
  • Стартап витратить гроші на розвиток у чотирьох країнах: Чехії, Польщі, Іспанії та Туреччині. Вихід на нові ринки поки що не планується. Натомість у планах додати послугу виставлення рахунків та випустити мобільні додатки.

Контекст

Finmap у 2019 році запустили випускник КПІ Олександр Соловей та екс-CTO виробника світлодіодних рюкзаків PIX Іван Каунов. Через два роки до команди приєднався колишній співзасновник monobank і кофаундер розробника необанків Fintech Farm Дмитро Дубілет. Після цього стартап переробив продукт, спростив інтерфейс, додав інтеграцію з банками та платіжними системами.

Основний продукт Finmap – хмарна платформа та Telegram-бот для малого та середнього бізнесу, які допомагають вести фінансовий облік. Серед клієнтів – інтернет-магазин одягу Love&Live та бутік-готель Bursa Hotel. Сервіс синхронізується з рахунками компанії через програмний інтерфейс (API), дозволяє налаштувати графік платежів та аналізувати фінансові показники.

Finmap доступний за підпискою, ціни стартують від $14 на місяць. До платформи підключено понад 2000 банків та платіжних сервісів на кшталт PayPal, Wise, Revolut та Fondy. Восени 2021 року стартап підключив функцію обліку платежів у Bitcoin, Ethereum та ще трьох десятках криптовалют.

Учасники угоди не розголошують оцінку Finmap та поточні фінансові показники. «За останній рік виторг виріс у шість разів», – уточнює Олександр Соловей.

За оцінкою Forbes, може йтися про виторг $0,5-1 млн на рік. «Сьогодні мультиплікатори в технологічних стартапах, що ростуть, коливаються від 10 до 30 до виручки», – каже CEO Startup.Network Олександр Сорока. Якщо стартап росте швидко, мультиплікатор може підскочити до 100, додає він.

Робота лише на домашньому ринку, навпаки, знижує оцінку. «Стартапи з основним доходом з України можуть оцінюватися в 5-10 річних виручок», — каже співзасновник сервісу Saldo Apps Радомир Новкович. Це дозволяє припустити оцінку Finmap у діапазоні $5-10 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні