Категорія
Новини
Дата

Стартап з кібербезпеки Wiz відхилив угоду з Alphabet на $23 млрд і планує провести IPO

1 хв читання

Стартап у сфері кібербезпеки Wiz Inc. відхилив пропозицію Alphabet Inc. про поглинання на суму до $23 млрд, натомість дотримуючись плану первинного публічного розміщення акцій, пише Bloomberg.

Відмова стане ударом для Alphabet, яка намагається наздогнати Microsoft Corp. та Amazon.com Inc. на надзвичайно конкурентному ринку хмарних послуг.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Генеральний директор Wiz Ассаф Раппапорт оголосив про відхилення пропозицій щодо поглинання у службовій записці для співробітників.
  • «Ринкова оцінка, яку ми отримали після цієї новини, тільки підтверджує нашу мету – створити платформу, яка сподобається як командам з безпеки, так і командам з розробки», – сказав Раппапорт у службовій записці.
  • Також він оголосив, що наступні плани компанії – досягнення $1 млрд щорічного регулярного доходу та IPO.
  • Поглинання Wiz такою великою технологічною компанією, як Alphabet, могло б привернути більше уваги з боку антимонопольних регуляторів. Google вже стикається з декількома антимонопольними проблемами, включаючи позов Міністерства юстиції США, який звинувачує його у зловживанні своїм домінуючим становищем у пошуку та ще один щодо його інструментів цифрової реклами.

Контекст

Google прагне нарощувати свої можливості в галузі кібербезпеки як ключового елемента своєї стратегії із завоювання частки у хмарних обчисленнях. На цьому ринку він все ще відстає від Amazon і Microsoft, але пошуковий гігант набирає обертів, і минулого року цей підрозділ вперше повідомив про прибуток.

Wiz привернула увагу після того як стало відомо, що Alphabet вела переговори про купівлю компанії майже вдвічі дорожче за її оцінку всього за два місяці до цього. До переговорів про поглинання Wiz швидко розширювалася за рахунок власних придбань і почала думати про первинне розміщення.

Компанія, заснована в 2020 році, була оцінена в $12 млрд під час травневого раунду фінансування, який залучив таких інвесторів, як Andreessen Horowitz, Lightspeed Venture Partners та Thrive Capital.

Wiz стверджує, що 40% компаній зі списку Fortune 100 є її клієнтами і що вона отримувала $350 млн щорічного регулярного доходу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд