Категорія
Новини
Дата

Google може придбати стартап з кібербезпеки за $23 млрд

1 хв читання

Материнська компанія Google – Alphabet – веде переговори про придбання стартапу з кібербезпеки Wiz за $23 млрд. Про це повідомляють джерела WSJ та Reuters із посиланням на джерела. 

Репутація техногіганта Google залежить від його здатності забезпечити безпеку своїх платформ. Кібератаки, що загрожують стабільній роботі сервісів Google, також можуть мати серйозні наслідки для бізнесу компанії.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Угоду Google може укласти вже найближчим часом, заявляють співрозмовники видань.
  • Вона може стати найбільшою на тлі посилення регуляторного контролю над сектором за часів правління президента США Джо Байдена.
  • Останніми роками американські регулятори демонструють зростаючу неприязнь до великих технологічних компаній, які зростають за рахунок поглинань, зазначає Reuters.

Контекст

Стартап Wiz заснований в Ізраїлі та має штаб-квартиру в Нью-Йорку. Компанія надає хмарні рішення для кібербезпеки з виявленням загроз у режимі реального часу та реагуванням на них за допомогою штучного інтелекту. Це один із найбільш швидкозростаючих стартапів у цій сфері. 

У 2023 році компанія отримала близько $350 млн доходу і працює з 40% компаній зі списку Fortune 100, свідчить інформація на сайті Wiz. 

Маючи 900 співробітників у США, Європі, Азії та Ізраїлі, Wiz раніше заявляла, що планує додати 400 працівників по всьому світу у 2024 році.

Нещодавно стартап залучив $1 млрд у приватному раунді фінансування, в межах якого компанію оцінили в $12 млрд.

У першому півріччі цього року найбільша частка злиттів і поглинань припала на технологічний сектор, підскочивши більш ніж на 42% у річному обчисленні – до $327,2 млрд, свідчать дані аналітичної компанії Dealogic.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд