Категорія
Новини
Дата

Статки Цукерберга зросли на $11 млрд за день

1 хв читання

У четвер акції Meta Platforms Inc. підвищилися на понад 17%, у результаті чого статки Марка Цукерберга зросли на $11 млрд. Про це пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Акції Meta Platforms Inc. зросли на 17,6% у четвер після того, як компанія повідомила, що її соціальна мережа Facebook додала більше користувачів, ніж прогнозувалося в І кварталі.
  • За даними Bloomberg Billionaires Index, це збільшило на $11 млрд статки засновника Facebook Марка Цукерберга, що є найбільшим одноденним зростанням прибутків, яке він коли-небудь отримував.
  • Нещодавнє зростання кількості користувачів Facebook є різким поворотом для Meta, яка повідомила про перше в історії зниження кількості користувачів платформи за останні три місяці 2021 року.
  • Попри те що акції Meta у четвер зросли, вони залишаються на 39% нижчими за рік.

Контекст

Виторг корпорації Meta, якій належить соцмережа Facebook, у І кварталі зріс на 7% порівняно з минулорічним показником, до $27,91 млрд, свідчать дані компанії. Зростання доходу виявилося найповільнішим з часу виходу компанії на IPO в 2012 році. Денна аудиторія Facebook по всьому світу зросла на 4%, до 1,96 млрд користувачів, а місячна – на 3%, до 2,94 млрд.

Влітку 2021 року Facebook вперше досяг ринкової вартості $1 трлн. Акції зросли після того, як Окружний суд Колумбії відхилив антимонопольні позови проти Facebook щодо придбання Instagram та WhatsApp.

У лютому 2022 року після публікації звіту за 2021 рік котирування Meta обвалилися на чверть, а компанія вилетіла з десятки найбільших у світі за капіталізацією. Компанія втратила за день понад $237 млрд, що стало найбільшим одноденним падінням вартості в історії фондового ринку США.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні