Категорія
Новини
Дата

Статки Цукерберга зросли на $11 млрд за день

У четвер акції Meta Platforms Inc. підвищилися на понад 17%, у результаті чого статки Марка Цукерберга зросли на $11 млрд. Про це пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Акції Meta Platforms Inc. зросли на 17,6% у четвер після того, як компанія повідомила, що її соціальна мережа Facebook додала більше користувачів, ніж прогнозувалося в І кварталі.
  • За даними Bloomberg Billionaires Index, це збільшило на $11 млрд статки засновника Facebook Марка Цукерберга, що є найбільшим одноденним зростанням прибутків, яке він коли-небудь отримував.
  • Нещодавнє зростання кількості користувачів Facebook є різким поворотом для Meta, яка повідомила про перше в історії зниження кількості користувачів платформи за останні три місяці 2021 року.
  • Попри те що акції Meta у четвер зросли, вони залишаються на 39% нижчими за рік.

Контекст

Виторг корпорації Meta, якій належить соцмережа Facebook, у І кварталі зріс на 7% порівняно з минулорічним показником, до $27,91 млрд, свідчать дані компанії. Зростання доходу виявилося найповільнішим з часу виходу компанії на IPO в 2012 році. Денна аудиторія Facebook по всьому світу зросла на 4%, до 1,96 млрд користувачів, а місячна – на 3%, до 2,94 млрд.

Влітку 2021 року Facebook вперше досяг ринкової вартості $1 трлн. Акції зросли після того, як Окружний суд Колумбії відхилив антимонопольні позови проти Facebook щодо придбання Instagram та WhatsApp.

У лютому 2022 року після публікації звіту за 2021 рік котирування Meta обвалилися на чверть, а компанія вилетіла з десятки найбільших у світі за капіталізацією. Компанія втратила за день понад $237 млрд, що стало найбільшим одноденним падінням вартості в історії фондового ринку США.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні