Категорія
Новини
Дата

Страховий гігант Allianz Group продає мажоритарну частку в російському бізнесі. Збитки компанія оцінила в €400 млн

Страхова компанія Allianz Group продає мажоритарну частку у своєму російському бізнесі компанії Interholding (ТОВ «Інтерхолдинг») – власнику компанії Zetta Insurance. Про це йдеться у повідомленні найбільшої страхової компанії Європи. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Після завершення угоди Allianz Group володітиме часткою в 49,9% об'єднаної організації. Угоду ще мають схвалити регулюючі органи. 
  • Через «рекласифікацію» негативного впливу різниці курсів валют на акціонерний капітал, Allianz оцінює втрати від угоди приблизно в €400 млн. На капіталізацію та грошову позицію Allianz Group угода не вплине.
  • Угода з Interholding відповідає рішенню Allianz скоротити діяльність у РФ, зазначається у повідомленні. Вона спрямована на забезпечення безперервності для клієнтів і співробітників, заявляють в компанії.

Контекст

Німецька Allianz Group почала діяльність в РФ у 1990 році, ставши одним із перших іноземних страховиків в країні. За даними групи, Allianz забезпечує страховим захистом в Росії понад 388 000 клієнтів.

СК «Альянс» посіла друге місце у рейтингу найнадійніших страхових компаній РФ за версією російського Forbes у 2021 році.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні