Категорія
Новини
Дата

Суд арештував майно шести підприємств, які належать родичам Медведчука та Козака. Зокрема, під арештом 126 автомобілів

Личаківський райсуд Львова арештував рухоме та нерухоме майна, що належить підприємствам родичів народних депутатів Віктора Медведчука й Тараса Козака. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР). 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  •  Обсяг статутного капіталу цих шести підприємств складає понад 80 млн грн.
  • «Родичі Віктора Медведчука та Тараса Козака є суб’єктами кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 364, ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України)», – йдеться в повідомленні.
  • Заборона права на відчуження та розпорядження майна накладена, зокрема, на три земельні ділянки, 11 нежитлових будівель та приміщень. Серед них приміщення площею майже 300 кв. м у центрі Львова. Також арештовані 126 автомобілів, серед яких і легкові, і вантажівки КрАЗ та КамАЗ.
  • Надалі ДБР буде ініціювати передання арештованого майна до Національного агентства з управління активами.

Контекст

Проти народного депутата, голови політради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука прокуратура веде дві кримінальні справи. Його підозрюють у держзраді, співпраці з російськими чиновниками для незаконного видобутку газу на шельфі Чорного моря та сприянні незаконному постачанню вугілля з тимчасово окупованої території Донбасу у 2014–2015 роках.

11 травня 2021 року прокуратура підписала повідомлення про підозру Козаку й Медведчуку в держзраді та зазіханні на розграбування національних ресурсів у Криму.

Медведчук сидів під домашнім арештом. Але коли російські війська почали бити ракетами по Україні, він зібрав речі та втік. Його дружина Оксана Марченко виїхала з України до Білорусі за пʼять днів до вторгнення Росії. 12 квітня Медведчук був затриманий правоохоронцями.

У квітні суд арештував 154 об’єкти майна Медведчука та Марченко. У списку – авто, земельні ділянки, квартири, частки в компаніях. Перед цим суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки підприємств родичів Медведчука та Козака.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні