Категорія
Новини
Дата

Генпрокурорка Венедиктова підписала Медведчуку й Козаку підозру в держзраді

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського парламенту – М і К», – зазначила Венедиктова.
  • Як повідомили джерела в правоохоронних органах «Українській правді», йдеться про Віктора Медведчука й Тараса Козака.
  • Нардепи підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.
  • Наразі СБУ проводить обшуки в офісі ОПЗЖ у кабінетах Медведчука, а також у ще двох житлових будинках нардепа в Києві, пише ЦензорНет.
  • Під час обшуків місцезнаходження нардепа М не встановлено, а тому СБУ вживає відповідні заходи щодо його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою, зазначила Венедиктова.

Контекст

Наприкінці березня СБУ за процесуального керівництва Офісу генпрокурора провели понад 20 обшуків в офісах організації «Український вибір – Право народу» та в приватних помешканнях учасників. Обшуки проводили в рамках досудового розслідування щодо сприяння проведенню в березні 2014 року незаконного референдуму та виборів в АР Крим та в місті Севастополі.

Наразі трьом членам організації повідомлено про підозру в держзраді. 9 квітня Херсонський міський суд наклав арешт на судно «Романс 1», яке належить Медведчуку. Причиною стало порушення порядку в’їзду та виїзду з окупованого півострова.

19 лютого РНБО включила до санкційного списку вісім осіб і 19 компаній через підозру в фінансуванні тероризму. Зокрема, Медведчука, його дружину Оксану Марченко та її подругу Наталю Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною Козака. Рішення про санкції ґрунтується на матеріалах СБУ про незаконне постачання вугілля з тимчасово окупованої території до РФ і підконтрольної частини України.

Перед цим РНБО ввело санкції проти самого Козака та телеканалів з орбіти Медведчука – «112 Україна», NewsOne, ZIK. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні