Категорія
Новини
Дата

Акції та офіс «Форвард Банку» передали в управління АРМА. Банк контролював російський алкогольний магнат Рустам Таріко

Шевченківський райсуд Києва 13 липня в рамках кримінального провадження виніс ухвалу про передачу 100% акцій «Форвард Банку» та його центрального офісу в управління АРМА. На ці активи суд наклав арешт 15 червня, пише Finbalance. Банк належить російському бізнесмену Рустаму Таріко. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Банк володіє офісом у Києві площею 3061,6 кв.м за адресою вул. Cаксаганського, 105. На 1 червня 2022 року активи «Форвард Банку» становили 2,31 млрд грн, обсяг вкладів фізосіб – 1,73 млрд грн.
  • За даними СБУ, керівництво банком «фактично здійснюється громадянами РФ, які використовують свої повноваження власника підприємства для підготовки, планування та ведення агресивної війни проти України».

Контекст

За ініціативи СБУ, суд заарештував майно і корпоративні права компанії «Руст Україна» та «Форвард Банк», що належать групі «Русский Стандарт» Рустама Таріко. 

Орієнтовна вартість арештованого судом майна обох юросіб складає майже 880 млн грн, корпоративних прав – понад 1,2 млрд грн.

Корпоративні права компанії-дистрибʼютора (100% статутного капіталу) оцінюються у 125 млн грн, 100% акцій банку – у понад 1 млрд грн. 

Рустам Таріко востаннє потрапляв до рейтингу найбагатших бізнесменів Росії від місцевого Forbes у 2016 році з капіталом у $500 млн (168 місце). Його основний бізнес – виробництво та дистрибуція алкоголю у рамках холдингу Roust. Найвідоміші бренди – «Русский стандарт» та «Зеленая марка».

Також Таріко володіє банком «Русский стандарт». Наприкінці 2014 року українська фінустанова з аналогічною назвою провела ребрендинг та перейменувалася у «Форвард Банк».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні