Категорія
Новини
Дата

Суд взяв під варту голову федерації спортивного покеру у справі БЕБ про «підпільні покер-клуби»

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою двом підозрюваним у незаконній діяльності з організації та проведення азартних ігор, серед них – голова Всеукраїнської федерації спортивного покеру, повідомили Forbes джерела у правоохоронних органах. Напередодні БЕБ повідомило, що нібито викрило мережу підпільних покер-клубів.

Ключові факти

  • За даними співрозмовників, двом із чотирьох підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою «за незаконну діяльність з організації та проведення азартних ігор».
  • Суд відправив під варту, зокрема, очільника Всеукраїнської федерації спортивного покеру України. Чинним президентом федерації є Сергій Єфіменко, відповідно до інформації на сайті організації.
Суд взяв під варту голову федерації спортивного покеру у справі БЕБ про «підпільні покер-клуби» /Фото 1
Суд взяв під варту голову федерації спортивного покеру у справі БЕБ про «підпільні покер-клуби» /Фото 2
Суд взяв під варту голову федерації спортивного покеру у справі БЕБ про «підпільні покер-клуби» /Фото 3
Суд взяв під варту голову федерації спортивного покеру у справі БЕБ про «підпільні покер-клуби» /Фото 4
Попередній слайд
Наступний слайд
  • У відеозверненні президент Всеукраїнської федерерації спортивного покеру Сергій Єфіменко заявив, що федерація не контролює господарську діяльність клубів та юридичних осіб, з якими підписано договір про співпрацю, і не веде спільну господарську діяльність.
  • «Ми схильні вважати, що претензії правоохоронців є помилковими, що у свою чергу повʼязано з незакінченим досудовим розслідуванням та із тим, що на данний момент ще не зібрані усі докази по даній ситуації, які б дали можливість встановити істину у справі», – сказав він.
  • Єфіменко очікує, що у разі обʼєктивного розслідування «всі претензії до федерації, мене особисто і клубів спортивного покеру будуть зняті». На період слідства він вирішив тимчасово скласти свої повноваження керівника федерації.

Контекст

23 січня БЕБ заявило, що нібито викрило мережу підпільних покер-клубів, організатору та трьом спільникам оголошено про підозру. Згідно із повідомленням, було припинено «незаконну діяльність мережі покер-клубів у Києві, Харкові та Одесі». 

За версією слідства, група осіб під виглядом діяльності «Клубу спортивного покеру» проводила азартні ігри – кеш-гру в покер.

БЕБ заявило, що незаконна діяльність прикривалася документами дозвільного характеру, виданими громадською організацією, яка має відношення до спортивного покеру.

Детективи БЕБ провели три обшуки за адресами розміщення покерних клубів. Повідомлялося про вилучення понад 1,3 млн грн готівкою в еквіваленті, чорнову бухгалтерію, підрахунки доходу від кеш-гри з кожного столу тощо. Крім того, вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та 38 столів для гри в покер, гральні карти та фішки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні