Категорія
Новини
Дата

Виробники велосипедів зіткнулися з проблемою поставок комплектуючих. Причина – зростання попиту через пандемію

1 хв читання

Деякі з найбільших світових виробників велосипедів розглядають реорганізацію ланцюжків поставок через затримки постачання компонентів. Виробники називають це наймасштабнішими за останні десятиліття перебоями, пише Financial Times.

Ключові факти

  • Глобальний дефіцит велосипедів, що почався ще торік, посилився проблемами з поставками. Це підкреслило залежність виробників від японської компанії Shimano, яка контролює приблизно 65% ринку систем перемикання передач і гальм.
  • Європейські та американські виробники заявили, що час виконання замовлення досяг 400 днів для низки компонентів Shimano.
  • Деякі повідомили про більш тривалі терміни поставки гідравлічних гальм та коліс.
  • Очікується, що дефіцит буде зберігатися навіть під час роботи заводів Shimano на повну потужність.
  • Серед постраждалих виробників американська компанія Trek, тайванські Merida і Giant та ін.

Контекст

Галузь виробництва велосипедів намагається задовольнити сплеск попиту, якому сприяв COVID-19. Пандемія спонукала людей у ​​всьому світі пересідати на велосипеди як альтернативу громадському транспорту.

В Україні за останній рік попит на продажі та прокат велосипедів збільшився в два–чотири рази, пише УНН із посиланням на велоексперта та власника компанії Veliki.ua Олексія Кушка. За словами велоексперта, в Україні, як і в усьому світі, спостерігається дефіцит велосипедів у звʼязку зі скороченням обсягів виробництва та складнощами з постачанням на ринок.

Проблеми із затримками поставок найгостріше стоять перед невеликими виробниками велосипедів, а також для нових учасників ринку. Зокрема, заснований триразовим переможцем Тур де Франс Грегом Лемондом стартап LeMond тричі відкладав запуск через затримки з поставками. Водночас засновник компанії з виробництва компонентів для велосипедів Campagnolo Давид Кампаньоло зазначив, що високий попит не може тривати вічно і знизиться до літа 2023 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні