Категорія
Новини
Дата

Виробники велосипедів зіткнулися з проблемою поставок комплектуючих. Причина – зростання попиту через пандемію

Деякі з найбільших світових виробників велосипедів розглядають реорганізацію ланцюжків поставок через затримки постачання компонентів. Виробники називають це наймасштабнішими за останні десятиліття перебоями, пише Financial Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Глобальний дефіцит велосипедів, що почався ще торік, посилився проблемами з поставками. Це підкреслило залежність виробників від японської компанії Shimano, яка контролює приблизно 65% ринку систем перемикання передач і гальм.
  • Європейські та американські виробники заявили, що час виконання замовлення досяг 400 днів для низки компонентів Shimano.
  • Деякі повідомили про більш тривалі терміни поставки гідравлічних гальм та коліс.
  • Очікується, що дефіцит буде зберігатися навіть під час роботи заводів Shimano на повну потужність.
  • Серед постраждалих виробників американська компанія Trek, тайванські Merida і Giant та ін.

Контекст

Галузь виробництва велосипедів намагається задовольнити сплеск попиту, якому сприяв COVID-19. Пандемія спонукала людей у ​​всьому світі пересідати на велосипеди як альтернативу громадському транспорту.

В Україні за останній рік попит на продажі та прокат велосипедів збільшився в два–чотири рази, пише УНН із посиланням на велоексперта та власника компанії Veliki.ua Олексія Кушка. За словами велоексперта, в Україні, як і в усьому світі, спостерігається дефіцит велосипедів у звʼязку зі скороченням обсягів виробництва та складнощами з постачанням на ринок.

Проблеми із затримками поставок найгостріше стоять перед невеликими виробниками велосипедів, а також для нових учасників ринку. Зокрема, заснований триразовим переможцем Тур де Франс Грегом Лемондом стартап LeMond тричі відкладав запуск через затримки з поставками. Водночас засновник компанії з виробництва компонентів для велосипедів Campagnolo Давид Кампаньоло зазначив, що високий попит не може тривати вічно і знизиться до літа 2023 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні