Категорія
Новини
Дата

Світовий банк виділить $12 млрд для подолання продовольчої кризи. Він фінансуватиме проєкти у сферах сільського господарства

Світовий банк анонсував виділення $12 млрд для подолання продовольчої кризи у світі. Сумарна підтримка протягом наступних 15 місяців сягне $30 млрд. Про це повідомила пресслужба Світового банку.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • З цієї суми фінансуватимуть проєкти у сферах сільського господарства, харчування, соціального захисту та зрошення. Зокрема, вони будуть спрямовані на стимулювання виробництва харчових продуктів та добрив, покращення продовольчих систем, сприяння розширенню торгівлі та підтримку вразливих домогосподарств і виробників.
  • Більша частина ресурсів спрямовується на Африку та Близький Схід, Східну Європу, Центральну та Південну Азію.
  • Крім того, портфель Світового банку вже включає невиплачені залишки в розмірі $18,7 млрд у продовольчих проєктах, тож сумарно підтримка у найближчі 15 місяців сягатиме $30 млрд.
  • Фінансова підтримка стосуватиметься чотирьох пріоритетів: підтримка виробництва та виробників, сприяння зростанню торгівлі, підтримка вразливих домогосподарств, інвестиції в стабільну продовольчу безпеку та харчову безпеку.

Контекст

Раніше повідомлялося, що Україна не може вивезти близько 90 млн т виробленої аграрної продукції, через те що Росія заблокувала українські порти. Майже 70 суден заблоковані в морських портах України, шість суден під іноземними прапорами заблоковані в Маріупольському морському порту. Україна не контролює чотири порти: Маріупольський, Бердянський, Скадовський та Херсонський. Ці порти сумарно забезпечували 7,5% усієї перевалки.

ООН попереджає про глобальну продовольчу кризу.

Велика Британія вже оголосила про скасування мит на всі товари з України. Європейська комісія також запропонувала призупинити на рік дію всіх імпортних мит на весь український експорт до ЄС.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні