Категорія
Новини
Дата

Telegram змінив політику безпеки після затримання Дурова. Користувачі зможуть скаржитися на «незаконний контент» у чатах

1 хв читання

Платформа Telegram змінила свою політику безпеки після затримання засновника месенджера Павла Дурова у Франції. Користувачі Telegram зможуть повідомляти модераторам про «незаконний контент» у приватних групах і чатах, свідчить інформація в оновленому розділі FAQ на сайті платформи.

Месенджером Telegram користуються 88% українців, за даними дослідження Kantar.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • «У всіх додатках Telegram є кнопки «Поскаржитися», які дають вам змогу повідомляти про незаконний контент нашим модераторам лише кількома натисканнями», – йдеться в розділі. 
  • Telegram також надав адресу електронної пошти, на яку можна надіслати запит на видалення контенту.

Контекст

Раніше Telegram вказував, що всі чати месенджера є приватними, й адміністрація не обробляє повʼязані з ними запити. Модерація проводилася тільки щодо каналів, ботів і наборів стікерів.

5 вересня Павло Дуров уперше прокоментував своє затримання. Зокрема, він назвав претензії влади Франції «несподіванкою» і заявив, що платформа дотримується законів ЄС. 

Водночас він запевнив, що його затримання стане приводом для покращення Telegram. Дуров наголосив, що «поставив собі за мету суттєво покращити ситуацію в цьому напрямку». «Ми вже розпочали цей процес всередині компанії, і незабаром я поділюся з вами більш детальною інформацією про наш прогрес», – зазначив він. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд