Категорія
Новини
Дата

Торгівля акціями Robinhood зупинилася. Причина – котирування злетіли більш ніж на 65% протягом торгового дня

1 хв читання

Біржа Nasdaq призупинила торгівлю акціями онлайн-брокера Robinhood через стрімке зростання ціни. Компанія вийшла на IPO у четвер 29 липня, але тоді її акції подешевшали на 8% від первісної ціни $38 за штуку, пише CNBC.

Ключові факти

  • В середу акції компанії виросли на 65%, до приблизно $77 за акцію. З урахуванням вчорашнього підвищення на 24% зростання за тиждень склало майже 120%.
  • Не зрозуміло, що саме призвело до стрибку ціни акцій. Однією з причин може бути увага до компанії відомої інвесторки Кеті Вуд, яка є засновницею ARK Investments. Ця компанія придбала 89 622 акції Robinhood у вівторок на приблизно $4,2 млн за ціною акцій у $46,80. Під час дебюту Robinhood на минулому тижні ARK Investments купила ще приблизно 3,15 млн акцій.
  • Robinhood також привертає увагу роздрібних інвесторів. У сервісі Reddit тікер HOOD, під яким розміщена Robinhood, має понад 700 згадок.
  • «Це не нормально, якщо акції такого розміру переміщаються так швидко. Я думаю, що це відлякає інституційних інвесторів», – зазначив аналітик Atlantic Equities Джон Хігерті.

Контекст

Robinhood протягом свого дебюту на відкритому ринку продала загалом 52,4 млн акцій, зібравши майже $2 млрд. Розміщення акцій пройшло за нижньою ціновою межею встановленого діапазону – $38 за акцію. Robinhood закінчила перший день із ринковою капіталізацією у $29 млрд, що в рази перевищує виручку компанії (у 2020 році вона була $959 млн). Проте це не виправдало очікування. Robinhood розраховувала на оцінку не менше $40 млрд, пише Financial Times.

За оцінкою Forbes, за стартової ціни Robinhood у $38 за акцію її засновники Влад Теньов і Байджу Бхатт, які мають по 8% акцій компанії кожен, стали мультимільярдерами. Статки Теньова оцінювалися у $2,3 млрд, а Бхатта – у $2,6 млрд.

IPO Robinhood є одним із найбільш очікуваних у 2021 році. Популярність онлайн-брокер здобув на тлі буму роздрібних інвестицій, ставши точкою входу на фондові ринки для багатьох молодих трейдерів і початківців, пише CNBC. Причому сервіс став головним інструментом у війні трейдерів із Reddit проти Волл-стріт. Вони скуповували акції GameStop, AMC і інших компаній, на розорення яких розраховували трейдери та гедж-фонди.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні