Категорія
Новини
Дата

Трамп виграв апеляцію і може уникнути арешту активів у справі про шахрайство на $454 млн

Колишній президент США Дональд Трамп виграв апеляцію про зниження суми застави для оскарження рішення у справі про шахрайство з $454 млн до $175 млн, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Трамп, який прагне повернути собі президентство цього року, має протягом 10 днів внести заставу, щоб запобігти конфіскації майна Trump Organization штатом Нью-Йорк. Серед обʼєктів, які можуть бути заарештовані, поле для гольфу, маєток Seven Springs і знаменита Trump Tower.
  • Сам експрезидент США повідомив, що внесе заставу – цінні папери або готівку, щоб виконати ухвалу суду. «Я нічого не зробив поганого», – написав він у соцмережі.
  • Тиждень тому 30 компаній-поручителів відхилили запит Трампа про заставу. Цей випадок розвінчує міф про Трампа як процвітаючого бізнесмена, зазначає агентство.

Контекст

У лютому цього року суд у Нью-Йорку зобов’язав експрезидента США сплатити $454 млн штрафу, включно з відсотками, у так званій справі про шахрайство. В ухвалі суду йдеться, що бізнес-імперія Трампа Trump Organization завищувала вартість своєї нерухомості, таким чином отримуючи вигідніші банківські кредити. 

Прокуратура штату Нью-Йорк інкримінувала Трампу сім звинувачень, серед яких – шахрайство, підробка документів, складання неправдивих фінансових звітів.

Це рішення стало результатом розгляду цивільного позову проти Трампа, поданого у вересні 2022 року генпрокуроркою штату Нью-Йорк.

Раніше адвокати експрезидента подали до суду заяву, в якій закликали апеляційний суд штату відкласти виконання рішення, стверджуючи, що сума є надмірною. Захист Трампа попросив дозволити йому внести заставу в розмірі $100 млн, поки він подає апеляцію на рішення суду.

Президентська кампанія Трампа стикається із фінансовими проблемами. Раніше джерела NYT повідомили, що експрезидент США 3 березня у Флориді зустрівся з мільярдером Ілоном Маском та кількома донорами-республіканцями у пошуках фінансування президентських перегонів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні