Категорія
Новини
Дата

У Трампа залишилися години, щоб внести $454 млн у справі про шахрайство. Штат Нью-Йорк може арештувати активи Trump Organization

У понеділок, 25 березня, настає крайній термін, коли Дональд Трамп може внести заставу за рішенням суду Нью-Йорка у справі про шахрайство на $454 млн, пише Reuters

Ключові факти

  • Трамп, який прагне повернути собі президентство цього року, має внести заставу, щоб запобігти конфіскації майна Trump Organization штатом Нью-Йорк.
  • Нерухомість Трампа на Манхеттені може опинитися в полі зору генпрокурора Нью-Йорка Летиції Джеймс. Серед обʼєктів, які можуть бути заарештовані за рішенням суду, є поле для гольфу, маєток Seven Springs і знаменита Trump Tower.
  • Тиждень тому 30 компаній-поручителів відхилили запит Трампа про заставу. Цей випадок розвінчує міф про Трампа як процвітаючого бізнесмена, зазначає агентство.

Контекст

У лютому цього року суд у Нью-Йорку зобов’язав експрезидента США сплатити $454 млн штрафу, включно з відсотками, у так званій справі про шахрайство. В ухвалі суду йдеться, що бізнес-імперія Трампа Trump Organization завищувала вартість своєї нерухомості, таким чином отримуючи вигідніші банківські кредити. 

Прокуратура штату Нью-Йорк інкримінувала Трампу сім звинувачень, серед яких – шахрайство, підробка документів, складання неправдивих фінансових звітів.

Це рішення стало результатом розгляду цивільного позову проти Трампа, поданого у вересні 2022 року генпрокуроркою штату Нью-Йорк.

Раніше адвокати експрезидента подали до суду заяву, в якій закликали апеляційний суд штату відкласти виконання рішення, стверджуючи, що сума є надмірною. Захист Трампа попросив дозволити йому внести заставу в розмірі $100 млн, поки він подає апеляцію на рішення суду.

Крім того, з фінансовими проблемами стикнулася президентська кампанія Трампа. Раніше джерела NYT повідомили, що експрезидент США 3 березня у Флориді зустрівся з мільярдером Ілоном Маском та кількома донорами-республіканцями у пошуках фінансування президентських перегонів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні