Категорія
Новини
Дата

Дональд Трамп у пошуках фінансування президентської кампанії зустрівся з Ілоном Маском – NYT

Експрезидент США Дональд Трамп, який терміново шукає кошти для фінансування своєї передвиборчої кампанії, 3 березня у Флориді зустрівся з мільярдером Ілоном Маском та кількома донорами-республіканцями. Про це пише The New York Times з посиланням на джерела, знайомі з перебігом зустрічі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Трамп на зустрічі похвалив Маска перед соратниками і висловив сподівання, що незабаром зустрінеться з ним віч-на-віч, пише видання.
  • Чи планує Маск фінансово підтримати Трампа, незрозуміло, але його нещодавні повідомлення в соцмережах говорять про те, що він вважає вкрай важливою поразку Байдена на виборах. Знайомі Маска підтвердили, що він справді дотримується цієї точки зору, зазначає видання.
  • Маск багато років робив пожертвування кандидатам від обох партій, але великих коштів не витрачав і розподіляв їх досить рівномірно.

Контекст

У листопаді 2022 року Маск критикував Байдена через рекордну кількість мігрантів, які вʼїхали до США за його президентства. Мільярдер вважає, що імміграційна політика демократів «загрожує існуванню самої Америки». 

Знайомий Маска сказав виданню, що якщо бізнесмен справді підтримає Трампа, то важливим чинником буде саме позиція колишнього президента, який балотується на новий термін, щодо імміграції.

Водночас у 2017 році мільярдер залишив дві бізнес-консультативні ради, після того як Трамп був президентом, через рішення останнього вийти з Паризької кліматичної угоди.

«Зміна клімату реальна, – написав Маск у Twitter у червні 2017 року. – Виходити з «Парижу» недобре ні для Америки, ні для світу».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні