Цукерберг за день заробив рекордні $12,5 млрд, акції Meta різко зросли /Ілюстрація Getty Images / Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Цукерберг за день заробив рекордні $12,5 млрд, акції Meta різко зросли

Ілюстрація Getty Images / Анна Наконечна

Статки Марка Цукерберга підскочили на $12,5 млрд у четвер, 2 лютого, що стало найбільшим одноденним приростом його статку, після того як він пообіцяв, що 2023 рік стане «роком ефективності» для його компанії Meta Platforms Inc., пише Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 38-річний генеральний директор відновлюється після свого найгіршого року в історії, коли його статки впали з піку в $142 млрд у вересні 2021 року. У 2022 році він мав кілька щоденних зльотів і падінь: він втратив $31 млрд за один день у лютому минулого року, потім заробив $11 млрд у квітні, але втратив $11 млрд у жовтні після чергового фінзвіту про прибутки і збитки.
  • Наразі статки Цукерберга становлять $69,8 млрд, що робить його 13-тою найбагатшою людиною в світі згідно з індексом мільярдерів Bloomberg. Серед інших мільярдерів він випередив індійського Гаутама Адані.
  • У розмові з інвесторами в середу Цукерберг сказав, що листопадове скорочення робочих місць на 11 000 осіб, або 13% штату, було лише початком його планів з оптимізації. Цього тижня компанія також здобула перемогу в суді, розгромивши зусилля Федеральної торгової комісії із блокування викупу фірмою стартапу віртуальної реальності.
  • «Ми працюємо над спрощенням нашої організаційної структури та усуненням деяких рівнів середнього менеджменту, щоб швидше приймати рішення, а також над розгортанням інструментів штучного інтелекту, щоб допомогти нашим інженерам працювати продуктивніше», – заявив Цукерберг. 
  • Цукерберг сказав, що компанія використовує ШІ для покращення рекомендацій контенту, що може зробити платформу більш привабливою для користувачів та рекламодавців. 
  • Meta додала 23,3% у четвер, приєднавшись до низки інших компаній, повʼязаних із технологіями, акції яких різко зросли. 

Контекст

Акції Meta Platforms напередодні зросли більш ніж на 20% завдяки доходу за четвертий квартал, який перевершив очікування. У четвертому кварталі чистий прибуток компанії становив $4,65 млрд, або $1,76 у розрахунку на акцію, проти $10,29 млрд, або $3,67 на акцію, роком раніше. Дохід знизився на 4,5% і становив $32,17 млрд. Аналітики, опитані FactSet, у середньому оцінювали прибуток компанії на рівні $2,26 на акцію при доході $31,55 млрд.

У першому кварталі 2023 року Meta планує отримати виручку в діапазоні $26–28,5 млрд, середні очікування експертів становлять $27,2 млрд.

Meta відновлюється після найгіршого року для своїх акцій в історії. Компанія зіткнулася зі зменшенням попиту з боку рекламодавців через слабкість глобальної економіки, а також зміну правил конфіденційності на iPhone від Apple Inc., через що Meta стало важче пропонувати цільову рекламу. 

Компанія також звільнила 11 000 працівників, або 13% робочої сили, у листопаді під час першого в історії масштабного скорочення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні