Категорія
Новини
Дата

Акції Meta стрімко зросли після публікації звіту. Цукерберг оголосив «рік ефективності»

Акції Meta Platforms напередодні зросли більш ніж на 20% завдяки доходу за четвертий квартал, який перевершив очікування, пише Bloomberg. Голова компанії Марк Цукерберг у середу звернувся до інвесторів: гігант соцмедіа стане компактнішим, ефективнішим і рішучішим із значною допомогою штучного інтелекту

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У четвертому кварталі чистий прибуток компанії становив $4,65 млрд, або $1,76 у розрахунку на акцію, проти $10,29 млрд, або $3,67 на акцію, роком раніше. Дохід знизився на 4,5% і склав $32,17 млрд. Аналітики, опитані FactSet, у середньому оцінювали прибуток компанії на рівні $2,26 на акцію при доході $31,55 млрд.
  • У першому кварталі 2023 року Meta планує отримати виручку в діапазоні $26-28,5 млрд, середні очікування експертів становлять $27,2 млрд.
  • У Meta очікують, що 2023 року операційні витрати становитимуть $89-95 млрд (раніше очікувалося $94-100 млрд). Прогноз капітальних затрат знижений до $30-33 млрд із $34-37 млрд.
  • За даними компанії, кількість щоденно активних користувачів (DAU) соцмережі Facebook перевищила 2 млрд осіб.
  • Керівництво Meta також схвалило нову програму викупу акцій на суму $40 млрд. У 2022 році компанія викупила власні акції на $28 млрд.
  • Цукерберг, який провів минулий рік під знаком «метавсесвіту», у середу більше зосередився на нагальних проблемах. Зокрема, 2023 рік він назвав «роком ефективності».
  • «Ми працюємо над згладжуванням організаційної структури та видаленням деяких рівнів керівництва середньої ланки, щоб швидше приймати рішення, а також розгортаємо інструменти штучного інтелекту, щоб дати змогу нашим інженерам стати більш продуктивними», – сказав Цукерберг під час телефонної розмови з інвесторами. Цукерберг сказав, що компанія використовує штучний інтелект, аби покращити те, як вона рекомендує контент – це стратегія, щоб зробити платформу більш привабливою як для користувачів, так і для рекламодавців. 

Контекст

Meta відновлюється після найгіршого року для своїх акцій в історії. Компанія зіткнулася зі зменшенням попиту з боку рекламодавців через слабкість глобальної економіки, а також зміну правил конфіденційності на iPhone від Apple Inc., через що Meta стало важче пропонувати цільову рекламу. 

Компанія також звільнила 11 000 працівників, або 13% робочої сили, у листопаді під час першого в історії масштабного скорочення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні