Категорія
Новини
Дата

Туапсинський НПЗ зупинив роботу після удару українських дронів – Reuters

Туапсинський НПЗ «Роснєфті» зупинив переробку нафти та випуск нафтопродуктів після влучання українських дронів. Про це йдеться у повідомленні біржі Nasdaq з посиланням на джерела Reuters. Цей НПЗ – єдиний на чорноморському узбережжі Росії та входить до десятки найбільших у РФ.

Ключові факти

  • Роботу підприємства, яке переробляє щороку до 9 млн т сировини, паралізувало після пожежі, що виникла 25 січня через удар українських дронів.
  • Внаслідок нальоту БПЛА згоріла вакуумна установка. За словами співрозмовників агентства, швидко відновити виробництво НПЗ не зможе. Ремонт може тривати до кінця лютого – початку березня.

Контекст

Нафтопродукти Туапсинського НПЗ відвантажуються на експорт через термінал «Роснєфті» в Туапсе. У січні із заводу клієнтам із Малайзії, Китаю, Сінгапуру та Тайваню було відвантажено 680 000 т продукції.

Атака на НПЗ у Туапсе – четвертий за тиждень випадок атаки безпілотників на нафтогазову інфраструктуру РФ. 18 січня під ударом виявився нафтовий термінал у Ленінградській області. 19 січня дрон атакував нафтобазу, що належить «Роснєфті» у місті Клинці Брянської області.

А 21 січня приліт безпілотника спричинив пожежу на терміналі «Новатека» в морському порту Усть-Луга в Ленінградській області.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні