Категорія
Війна
Дата

Експорт російських нафтопродуктів під ударом. Атака безпілотників уперше зупинила нафтовий завод друзів Путіна на Балтиці. Які наступні цілі

«Новатек» у порту Усть-Луги. /Getty Images/Колаж Олександра Карасьова

Getty Images/Колаж Олександра Карасьова

Атака дронів уперше зупинила роботу російського нафтопереробного заводу за 170 км від Санкт-Петербурга та за 1000 км від українського кордону. Тепер у зоні ураження маршрут, який забезпечує понад половину експорту російської нафти. Скільки від удару в ніч на 21 січня втратить найбільша російська приватна нафтова компанія «Новатек» та які цілі можуть бути наступними?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Після першої невдалої спроби минулого тижня, у ніч на 21 січня, два дрони успішно атакували промислові потужності нафтопереробного російського заводу «Новатек» на території порту Усть-Луга. «Атаку було організовано українськими спецслужбами», – пише Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Як результат – російський порт Усть-Луга зупинився на добу, а відновлення роботи заводу може зайняти тижні та місяці.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні