Категорія
Новини
Дата

Twitter тестує функцію для написання довгих нотаток

Компанія Twitter почала тестувати у своїй соцмережі функцію для написання довгих нотаток — Notes. Про це повідомляється в першому пості, написаному за допомогою цієї функції американським журналістом та письменником Рембертом Брауном, пише The Insider.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Журналіст пише, що автори – це те, чим «живе соцмережа», але вони рідко користуються Твіттером для того, щоб писати в ньому свої власні тексти: більше розшерювати і обговорювати написані ними тексти в інших місцях. Хтось намагається писати великі тексти за допомогою тредів, але їхній функціонал обмежений. Notes має розвʼязати цю проблему. 
  • Як пише TechCrunch, за допомогою Notes користувачі зможуть створювати довгі статті з розширеним форматуванням та медіафайлами, якими можна ділитися не тільки у Twitter, а й на інших платформах за допомогою унікальних посилань.
  • У стрічці Notes показуватиметься як твіт із карткою статті. Щоб подивитися повний текст на неї потрібно буде натиснути. Статті мають обмеження: заголовок не більше 100 символів, а текст — не більше 2 500 слів. Текст можна буде редагувати у будь-який час.
  • Поки що функціонал тестується – доступ до нього є лише у групи авторів із США, Великої Британії, Канади та Гани.
  • Про дату запуску Notes для всіх поки що не повідомляється.

Контекст

25 квітня мільярдер Ілон Маск домовився із керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. Акціонери отримають по $54,2 за кожну звичайну акцію. Це майже на 40% більше за вартість акцій на 1 квітня, коли Маск оголосив про придбання 9% акцій. Закрити угоду планується до кінця 2022 року.

Раніше Маск оприлюднив пакет фінансування в розмірі $44 млрд для своєї пропозиції щодо поглинання Twitter. Документ він подав до американської Комісії з цінних паперів та бірж. $25,5 млрд бізнесмену погодилися позичити кілька банків на чолі з Morgan Stanley, який надасть кредит на $12,5 млрд під заставу акцій Tesla. Ще $21 млрд Маск був готовий надати особисто. 

Маск має близько 90 млн підписників у Twitter. Після придбання 9,2% компанії у березні він почав висловлювати пропозиції щодо змін у її діяльності: від перетворення штаб-квартири Twitter у Сан-Франциско на притулок для безхатьків та додавання можливості редагування твітів до надання автоматичних позначок преміум-користувачам.

Інвестори соціальної мережі Twitter подають до суду на Ілона Маска й саму соцмережу через маніпуляції під час угоди з купівлі компанії. На думку інвесторів, Маск порушив каліфорнійські корпоративні закони. Його «неправдиві заяви та маніпулювання ринком створили хаос у штаб-квартирі Twitter у Сан-Франциско», стверджується в позові.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні