Категорія
Новини
Дата

Twitter тимчасово заблокував голову «Роскосмосу» Рогозіна через допис з образами України

Адміністрація соцмережі Twitter тимчасово обмежила можливості облікового запису голови «Роскосмосу» Дмитра Рогозіна через твіт, у якому він ображає Україну. Про це Рогозін написав у своєму каналі у Телеграмі.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Приводом для блокування стало повідомлення, в якому голова «Роскосмосу» назвав «те, що зʼявилося на місці України», «екзистенційною загрозою російському народові» і закликав «покласти цьому край раз і назавжди».
  • Twitter повідомив Рогозіну про те, що у соцмережі заборонено розпалювати ненависть, погрожувати чи ображати інших людей на основі раси, етнічної чи національної приналежності, а також закликали його видалити своє повідомлення. Якщо Рогозін цього не зробить, блокування з акаунта не знімуть.
  • Голова «Роскомосу» сказав, що нічого не порушив, твіт видаляти не буде, а саму соцмережу назвав «смітником, трибуною для екстремістів і рупором антиросійської пропаганди».

Контекст

Раніше Рогозін погрожував Ілону Маску через передачу Збройним силам України систем Starlink.

За рішенням «Роскомнадзору» Твіттер заблоковано на території Росії ще з березня. Також Росія заблокувала Facebook та Instagram. Регулятор РФ обмежив доступ до сервісів App Store, Google Play, а також сайтів видань Deutsche Welle, Російська служба BBC, «Радіо Свобода», «Голос Америки» і Meduza. Роскомнагляд пояснив блокування видань «брехливою інформацією про сутність військової операції» в Україні.

«Роскомнагляд» 2 червня заявив, що веде роботу із блокування VPN-сервісів. 15 березня голова комітету Держдуми з інформаційної політики Олександр Хінштейн повідомив, що в Росії вже заблоковано близько 20 популярних сервісів VPN і Роскомнагляд має намір продовжити цю роботу.

Торік у РФ було обмежено роботу більше десятка популярних сервісів, зокрема ExpressVPN, Nord VPN, Hola!VPN, IPVanish VPN, KeepSolid VPN Unlimited, Speedify VPN. Роскомнагляд залишає можливість використання цих сервісів тільки для компаній з так званого білого списку, які повідомили, що ці VPN потрібні їм у роботі.

За даними агрегатора Top10VPN.com, з 24 лютого в Росії заблокували вже 400 видань, 138 фінансових сайтів, 93 – антивоєнних. Проєкт «Роскомсвобода» оцінює загальну кількість блокувань у 741 сайт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні